An error occurred while updating the entries. See the inner exception for details. شهید مطهری در جایگاه کفالت برای نسل جوان عمل می‌کرد
۱۴۰۳/۰۲/۱۰- ۱۶:۲۳ - مشاهده: ۱۲۰۸

شهید مطهری در جایگاه کفالت برای نسل جوان عمل می‌کرد

در دهمین روز از اردیبهشت ماه، هجدهمین همایش حکمت مطهر با موضوع شهید مطهری و جوانان، به میزبانی گروه معارف دانشگاه صدا و سیما برگزار شد.
شهید مطهری در جایگاه کفالت برای نسل جوان عمل می‌کرد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما در دهمین روز از اردیبهشت ماه، هجدهمین همایش حکمت مطهر با موضوع شهید مطهری و جوانان، به میزبانی گروه معارف دانشگاه صدا و سیما و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد حاج علی اکبری، دکتر امیر حسین بانکی پور و دکتر اسماعیل نوده فراهانی در سالن مهندس دانشگاه در نوبت صبح برگزار شد.
در ابتدای نشست حجت الاسلام و المسلمین محسن قمرزاده دبیر علمی همایش، پیام آیت الله حسین مظاهری رئیس حوزه علمیه اصفهان و مرجع عالی قدر تشیّع را به این همایش قرائت کرد. آیت الله مظاهری در این پیام ضمن تقدیر از برگزاری همایش حکمت مطهر که موضوع بسیار با اهمیّت «جوانان» را مورد نظر قرار داده است، موضوع جوانان را یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین نقطه هدف گذاری مرحوم شهید مطهری دانست. آیت الله مظاهری با اشاره به اینکه شهید مطهری متفکر زمان‌شناس و یکی از موفق‌ترین اندیشمندان و مصلحان اسلامی‌بود در ادامه پیام خود آورده است: ایشان با روحیّات و نیازهای فکری نسل جوان در زمانه خود، آشنایی کامل داشت و علاوه بر این زبان آن نسل تکامل‌خواه و جستجوگر را به خوبی می‌دانست و با گوش جان، پیام‌ها و خواسته‌های به جای این نسل را می‌شنید و متناسب با آن نیازهای فکری و نظری به موقع و بدون فوت وقت، به وسیله آثار ارزشمند خود با جوانان، ارتباط مؤثّر و تعامل سازنده برقرار می‌نمود.
در ادامه دکتر امیرحسین بانکی پور نماینده مجلس شورای اسلامی‌با اشاره به اهمیت سبک زندگی گفت: از دهه هفتاد به بعد آن کاری که باید برای مسائل فرهنگی می‌شد انجام نگرفت. ما دیر متوجه میدان بازی شدیم. این میدان، میدان سبک زندگی بود که از جنس علم و دانش نیست بلکه از جنس احساس و لذت است. اینجا فضای استدلال نیست فضای لذت و رنج است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی‌با تأکید بر عقب ماندگی در زمینه سبک زندگی افزود: ما در مسائل مختلفی رشد داشتیم اما در عرصه سبک زندگی مغلوب بودیم نه غالب؛ چرا که زبانش را نمی‌شناختیم. شهید مطهری افراد را با زبان عقل و استدلال سیراب می‌کرد اما در عرصه ی زندگی چند در صد افراد بر اساس حدیث و روایت، سبک زندگی‌شان را تغییر می‌دهند؟ شاید چهار الی پنج درصد، زبان عقل هم شاید دو سه درصد اثر گذار باشد و آن‌ها را راضی به تغییر سبک زندگی کند. ما باید از سمت فطرت و غریزه ورود کنیم تا نود درصد اثرگذاری داشته باشیم. همه زبان غریزه را می فهمند، آن وقت اصلاً نیاز نیست استدلال کنید حق و باطل چیست. بانکی پور زبان هنر را در این راستا موفق ارزیابی کرد و از دانشجویان و فعالان هنر و رسانه خواست در آثار و تولیدات خود به این مهم توجه داشته باشند.
اسماعیل نوده فراهانی از پژوهشگران حوزه فرهنگ با تأکید بر اینکه امروزه کوشش در مقابل لیبرالیسم باید دستور کار پیروان شهید مطهری قرار گیرد گفت: آموزه‌های سیاسی و اقتصادی لیبرالیسم در جوانان و دیگر اعضای جامعه جاری شده است و دیدگاه مادی پس زمینه مسائل مختلف در ذهن افراد قرار گرفته است.
فراهانی چند ایده برای الگوگیری از اندیشه شهید مطهری مطرح کرد و افزود: در زمان حاضر که جای منکر و معروف در ذهن جوانان و حتی بعضی بزرگترها هم تغییر کرده است جامعه به این چنین نهادی نیاز دارد. مورد دیگر تشکیل یک نهاد برای گزینش سرفصل ها و دروس معارفی است تا مطالبی اثرگذار به جوان‌ها ارائه شود. چرا که دروس معارفی در حال تدریس، اثر قابل توجهی بر جوانان ندارد. مسئله دیگر توجه به غریزه جنسی و تشکیل خانواده است. این پژوهشگر و مدرس دانشگاه افزود: متأسفانه در جامعه ما توجه مشروع به برطرف شدن این غریزه ی عینی که اثرات زیادی نیز بر زندگی جوانان دارد بسیار اندک است.
در ادامه نشست حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه گفت: شهید مطهری به عنوان معلّم انقلاب اسلامی در موقف کفالت برای نسل جوان عمل می‌کرد و تمام توانش را در این بخش به میدان آورد. کافل کسی است که در جایگاه پدری است یعنی مسئولیت و محبّت در کنار هم قرار دارد و ایشان در مواجهه با جوانان این گونه بود.
حاج علی اکبری با اشاره به اینکه با شنیدن اسم شهید مطهری خیلی کلمه‌ها مثل علم، جهاد، منظومه فکری منسجم و معلم تراز به ذهن می رسد گفت: در کنار این‌ها چیزی که برجسته تر است و به ذهن مبادره می‌شود جوان است. استاد مطهری در دانشگاه‌ها به عنوان محلی برای تجمع فرهیختگان و تضارب آرا و مساجدی که می دانست محل رفت و آمد جوانان است حاضر می‌شد. با کسانی ارتباط می‌گرفت که بر جوانان اثر گذارند. حتی ایشان محسن قرائتی را پیدا می‌کند به عنوان کسی که مدل جدیدی برای ارتباط گیری با جوانان دارد. رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور، هنر شهید مطهری را این دانست که موضوعات عالی کلامی، فلسفی، حکمی و قرآنی را روان و قابل دسترس می‌کرد تا به جامعه ی جوان برسد. حاج علی اکبری در پایان به کتاب عدل الهی شهید مطهری اشاره کرد و گفت آقای مطهری از نظر من به ریشه ای ترین موضوع در مسائل اعتقادی جوانان که جهان بینی است در کتاب عدل الهی پرداخته است. کار ایشان در مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی هنوز در همین زمان کار درجه یکی برای پاسخگویی به نیاز عمیق نسل جوان است.

امتیاز شما