An error occurred while updating the entries. See the inner exception for details. معرفی و شرایط پذیرش رشته دکتری مطالعات رسانه - رادیو و تلویزیون
۱۴۰۳/۰۲/۰۱- ۱۰:۳۶ - مشاهده: ۳۴۰

معرفی و شرایط پذیرش رشته دکتری مطالعات رسانه - رادیو و تلویزیون

دانشگاه صداوسیما برای سال تحصیلی آینده در مقطع دکتری رشته مطالعات رسانه - رادیو و تلویزیون دانشجو می‌پذیرد.
معرفی و شرایط پذیرش رشته دکتری مطالعات رسانه - رادیو و تلویزیون

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صداوسیما، در راستای مأموریت خطیر تربیت نیروهای متخصص و متعهد برای سازمان صداوسیما و دیگر مؤسسه‌های رسانه‌ای و فرهنگی کشور، تأمین و تربیت نیروی انسانی متفکر و متخصص در زمینه‌های آموزش، پژوهش‌های تخصصی و طراحی و مدیریت پیام در رادیو و تلویزیون، دانشگاه صداوسیما به عنوان تنها دانشگاه مطالعات رادیو و تلویزیون در کشور، اقدام به راه اندازی رشته مطالعات رسانه - رادیو و تلویزیون در مقطع دکتری نموده است. اینک این دانشگاه در چهارمین سال جذب دانشجو در این رشته، برای سال تحصیلی آینده از بین داوطلبان مقطع دکتری از دو رشته پژوهش هنر و علوم ارتباطات دانشجو می‌پذیرد.

ظرفیت پذیرش رشته:

رشته پژوهش هنر (۲۵۰۴): ۴ نفر - روزانه
رشته علوم ارتباطات(۲۱۷۵): ۲ نفر - روزانه
مجموعاً ۶ نفر در دوره روزانه این رشته جذب می‌شوند.

الف: شرایط عمومی‌پذیرش رشته:
1- اعتقاد به دین مبین اسلام و التزام به احکام.
2- اعتقاد و التزام عملی به اصل ولایت فقیه، نظام جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی.
3- تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
4- نداشتن سوءپیشینه به تشخیص مراجع ذی صلاح.
5- پایبندی و رعایت کامل مقررات، آیین‌نامه‌ها و ضوابط دانشگاه.
6- موفقیت در مصاحبه حضوری (تخصصی و صلاحیت عمومی).
• تذکر: پذیرش نهایی از بین معرفی شدگان و پس از احراز شرایط لازم به ترتیب اولویت صورت می‌گیرد و دانشگاه در رد یا قبول داوطلبان مخیر است.
7- دانشجویان علاوه بر دروس مصوب، ملزم به گذراندن دوره‌ها و دروس خاص ارائه شده از سوی دانشگاه خواهند بود.
8- داشتن شرایط عمومی و سایر ضوابط کلی مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام (دفترچه شماره 1)

ب. شرایط اختصاصی پذیرش رشته:
1. داشتن حداکثر 35 سال سن (با احتساب دوران خدمت نظام وظیفه)

2. عدم استخدام و تعهد خدمت به هیچیک از سازمانها و ارگانهای دولتی و غیر دولتی به هر نحوی

• تذکر: کارمندان رسمی سازمان صدا و سیما، در صورت ارائه موافقت کتبی با ادامه تحصیل خود از اداره کل منابع انسانی سازمان و احراز شرایط علمی و عمومی، امکان پذیرش در این دوره را خواهند داشت

3. فارغ التحصیلان واجد امتیاز علمی، توانمندی حرفه ای و صلاحیت عمومی و اخلاقی، در صورت نیاز دانشگاه و احراز شرایط علمی و عمومی استخدامی (مطابق ضوابط دانشگاه و سازمان) لازم است به میزان دو برابر مدت تحصیل در این دانشگاه مشغول به خدمت شوند

4. ارائه تعهد کتبی مبنی بر تحصیل تمام وقت در دوره دکتری و رعایت کامل ضوابط و دستورالعمل های داخلی دانشگاه، در صورت قبولی و هنگام ثبت نام الزامی است.

5. دانشجویانی که در طول تحصیل از ادامه تحصیل در دانشگاه صدا و سیما باز بمانند (انتقالی، انصراف و اخراج)، ملزم به پرداخت تمامی هزینه‌های تحصیلی هستند.

6. دانشجویان، ضمن بهره مندی از کمک هزینه تحصیلی (بصورت وام) در طول تحصیل، امکانات رفاهی و خوابگاه (به غیر از ساکنین استان تهران و البرز)، می‌توانند از مزایای صندوق رفاه دانشجویان مطابق آیین نامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری استفاده نمایند

• تذکر: کارمندان سازمان صداوسیما، در صورت پذیرش مشمول دریافت کمک هزینه و خوابگاه نیستند.
شرایط خوابگاه: بهرهمندی از امکانات رفاهی و خوابگاه (به غیر از ساکنین استان تهران و البرز).

اهداف رشته:

1. کسب تخصص در سطوح عالی دانشگاهی در حیطه رادیو و تلویزیون و مباحث مرتبط با آن‌ها

2. کسب دانش و تجربه در زمینه اساسی ترین جنبه‌های رادیو و تلویزیون (جنبه‌های هنری، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و مدیریتی)

3. همکاری با سازمان صداوسیما و دیگر مؤسسه‌های رسانه ای و فرهنگی کشور و استفاده از دانش و قابلیت های آنها به منظور تحقق برنامه‌ها و اهداف رسانه ای کشور

4. کسب توانایی‌های لازم برای تدریس علوم رسانه ای به ویژه رادیو و تلویزیون

با توجه به این اهداف و نبود رشته‌های تحصیلی مشابه، پیچیدگی و تحول مطالعات رادیو و تلویزیون و جنبه‌های کاربردی آن‌ها، طراحی و اجرای برنامه آموزشی دوره دکتری مطالعات رسانه - رادیو و تلویزیون ضرورت می یابد که با آموزش عمیق و تخصصی به علاقمندان و افراد واجد شرایط، به تقویت و تکمیل نیروی انسانی متبحر و کارآمد بپردازد و خلأ نظریه پردازی در این حیطه را برطرف می‌کند.

نقش و توانایی دانش آموختگان:

• تربیت افرادی با توانایی نقادی و تحلیل علمی و هنری مسائل مرتبط با رادیو و تلویزیون
  • تربیت پژوهشگران تخصصی در حیطه رادیو و تلویزیون
  • تربیت برنامه‌ریزان متخصص در سازمان صداوسیما و دیگر نهادهای فرهنگی و رسانه‌ای
  • تربیت مدیران اجرایی با توان مدیریت تولید و مدیریت پیام در رادیو و تلویزیون
  • تربیت مدرس برای مؤسسات آموزش عالی در رشته‌های مربوط به علوم رسانه‌ای به ویژه رادیو و تلویزیون

مدت و ویژگی‌های دوره:

دوره دکتری مطالعات رسانه - رادیو و تلویزیون دارای دو بخش آموزشی و پژوهشی است. بخش آموزش شامل گذراندن درس های موردنیاز و بخش پژوهشی شامل انتخاب موضوع رساله، انجام تحقیقات و تدوین رساله دکتری است.

تحصیل در دوره دکتری تمام وقت بوده و مدت مجاز تحصیل در این دوره حداقل 3 سال و حداکثر 4 سال است. تحصیلات تکمیلی دانشگاه در موارد استثنایی به پیشنهاد استاد راهنما و تأیید دانشکده، می‌تواند 1 تا 3 ماه و حداکثر یک نیم سال تحصیلی را به مدت مجاز تحصیل دانشجو اضافه کند و یا در صورت احراز شرایط دفاع در مورد حداقل سنوات تصمیم گیری نماید.

برنامه آموزشی دوره:

برنامه آموزشی دوره دکتری مطالعات رسانه - رادیو و تلویزیون بر پایه محورها و ویژگی‌های زیر طراحی شده است:

1. شناخت و تحلیل برنامه‌های رادیو و تلویزیون

2. مطالعات نظری در حوزه رادیو و تلویزیون

3. روش شناسی برنامه سازی رادیویی و تلویزیونی

4. ساختارشناسی فرم و محتوا در رادیو و تلویزیون

5. شناخت ماهیت و کارکرد پیام در رادیو و تلویزیون

واحدهای درسی:

مجموع واحدهای درسی این رشته 36 واحد است:

الف. دروس الزامی و اختیاری معادل 18 واحد

ب. پایان نامه معادل 18 واحد

تبصره: علاوه بر واحدهای فوق در صورت نیاز و طبق تشخیص گروه 6 تا 12 واحد درسی به عنوان دروس جبرانی به این واحدها اضافه می‌شود.

مراحل پذیرش دانشجو:

داوطلبان پس از قبولی در آزمون کتبی باید مراحل مختلف شامل مصاحبه صلاحیت علمی و مصاحبه صلاحیت عمومی و معاینات پزشکی را بگذرانند.

1. اعلام قبولی داوطلبان در آزمون چند برابر ظرفیت

2. انجام مصاحبه علمی و مصاحبه عمومی

3. اعلام اسامی‌پذیرفته شدگان به سازمان سنجش آموزش کشور

4. تأیید سازمان سنجش آموزش کشور