تشریح جزئیات همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه در گفتگو با شبکه خبر
همایش ملی «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه» با مشارکت دانشگاه صداوسیما و مرکز طرح و برنامه و بودجه در حال برگزاری است. دکتر علی طهماسبی، دبیر علمی این همایش و عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما، در گفتوگو با شبکه خبر به تشریح ابعاد مختلف این رویداد پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صداوسیما، همایش ملی «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه» با مشارکت دانشگاه صداوسیما و مرکز طرح و برنامه و بودجه در حال برگزاری است. دکتر علی طهماسبی، دبیر علمی این همایش و عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما، در گفتوگو با شبکه خبر به تشریح ابعاد مختلف این رویداد پرداخت.
طهماسبی با اشاره به رشد تصاعدی فناوری هوش مصنوعی در عرصههای سیاسی، اجتماعی و به ویژه رسانه، تأکید کرد: «تحولات ایجاد شده توسط این فناوری آنچنان عمیق و گسترده است که تصور آینده رسانه بدون در نظر گرفتن ظرفیتها و چالشهای هوش مصنوعی ناممکن به نظر میرسد. این همایش با نگاه تحولی ریاست سازمان صدا و سیما طراحی شده تا بستری برای گفتوگوی اندیشمندان، صاحبنظران و فعالان این عرصه فراهم آورد.»
وی در ادامه به همکاری دوجانبه نهادهای سازمانی اشاره کرد و افزود: «دانشگاه صداوسیما و مرکز طرح و برنامه و بودجه با تقسیم وظایف در بخشهای علمی و اجرایی، زمینه برگزاری مطلوب این رویداد را فراهم کردهاند.»
بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، این همایش با برگزاری ۸ پیشنشست تخصصی آغاز شده که تحت راهنمایی ستاد هوش مصنوعی سازمان برگزار گردیده است. کمیته علمی همایش نیز با حضور اعضای هیئت علمی و متخصصان برجسته حوزه هوش مصنوعی و رسانه تشکیل شده است.
از دستاوردهای قابل توجه این همایش میتوان به رونمایی از ۴ عنوان کتاب تخصصی در حوزه هوش مصنوعی، ارائه ۲ طرح پژوهشی نوآورانه و انتشار منشور راهبردی حاصل از یافتههای همایش اشاره کرد. در بخش مقالات، از میان ۲۵۰ چکیده دریافتی که بیش از ۷۰ درصد آنها متعلق به اعضای هیئت علمیبوده، در نهایت ۵۰ مقاله کامل انتخاب شده که قرار است ۳۰ مقاله برتر در قالب ۲ کتاب و ۲ شماره از نشریات علمی-پژوهشی دانشگاه منتشر شود.
طهماسبی در پایان با اشاره به برنامههای آیندهنگرانه، از تلاشهای دو ساله دانشگاه صدا و سیما برای راهاندازی رشته «هوش مصنوعی و رسانه» خبر داد و اظهار داشت: «با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و اهمیت روزافزون این فناوری، امیدواریم به زودی شاهد راهاندازی این رشته تخصصی در دانشگاه باشیم. این همایش میتواند گام مهمی در جهت توسعه دانش و کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه فرهنگ و رسانه باشد.»
این رویداد علمیکه با حمایت سازمان صداوسیما برگزار میشود، نقطه عطفی در بررسی نقش تحولآفرین هوش مصنوعی در عرصه فرهنگ و رسانه محسوب میشود و انتظار میرود نتایج آن تأثیر بسزایی در سیاستگذاریهای آینده این حوزه داشته باشد.