An error occurred while updating the entries. See the inner exception for details. معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه صداوسیما در سال ۱۴۰۳
۱۴۰۳/۱۰/۰۴- ۱۵:۴۷ - مشاهده: ۷۹

معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه صداوسیما در سال ۱۴۰۳

مراسم پایانی هفته پژوهش دانشگاه صداوسیما با حضور استادان، پژوهشگران و دانشجویان در سالن شهید سلیمانی برگزار شد. در این رویداد از استادان پژوهشگر برتر و پایان‌نامه‌های برتر دانشجویی تقدیر به عمل آمد، تازه‌های نشر دانشگاه رونمایی شد، و رئیس دانشگاه صداوسیما از دستاوردهای علمی و تحولات مثبت مالی پژوهشی سخن گفت.
معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه صداوسیما در سال ۱۴۰۳

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صداوسیما، مراسم پایانی هفته پژوهش دانشگاه عصر روز دوشنبه سوم دی ماه با حضور استادان، پژوهشگران و دانشجویان در سالن شهید سلیمانی برگزار شد. این مراسم که به مناسبت هفته پژوهش و با محوریت تقدیر از استادان پژوهشگر برتر، معرفی پایان‌نامه‌های برتر دانشجویی و رونمایی از تازه‌های نشر دانشگاه برگزار شد، گامی مؤثر در راستای ارتقای جایگاه علمی دانشگاه به شمار می‌رود.

استادان پژوهشگر برتر دانشگاه در سال ۱۴۰۳ معرفی شدند/ دکتر داودآبادی و دکتر قمرزاده استادان پژوهشگر برتر دانشگاه صداوسیما در سال ۱۴۰۳ شدند

در این مراسم، از تلاش‌های پژوهشی استادان برتر تقدیر شد. دکتر مهدی داودآبادی (دانشکده دین و رسانه) و دکتر محسن قمرزاده (گروه معارف اسلامی و دروس عمومی) به‌عنوان استادان پژوهشگر برتر دانشگاه و دکتر عبداله گیویان به‌عنوان استاد پژوهشگر پیشکسوت معرفی شدند. همچنین، از استادان پژوهشگر برتر دانشکده‌ها شامل دکتر سیاوش صلواتیان (دانشکده ارتباطات و رسانه)، دکتر حسن خجسته (دانشکده تولید رادیو و تلویزیون)، دکتر محمدعلی سبقتی (دانشکده فنی و مهندسی رسانه)، و دکتر شعیب حسینی‌مقدم (دانشکده هنرهای دیجیتال) تجلیل شد. در بخش استادان پژوهشگر شایسته تقدیر نیز دکتر علی‌اکبر رزمجو (دانشکده ارتباطات و رسانه)، دکتر احمدرضا معتمدی (دانشکده تولید رادیو و تلویزیون)، دکتر محسن کرمی (دانشکده دین و رسانه) و دکتر احمد زرنگار (گروه معارف و دروس عمومی) مورد تجلیل قرار گرفتند.

تقدیر از پایان‌نامه‌های برتر دانشجویی در هفته پژوهش دانشگاه صداوسیما

در بخش پایان‌نامه‌های برتر دانشجویی، آثار متعددی معرفی شدند. در دانشکده ارتباطات، پایان‌نامه "شناسایی الزامات روزنامه‌نگاری داده‌محور در اخبار صداوسیما" به راهنمایی دکتر جهاندار امیری و نگارش ارسلان ویسی سرچمی‌به‌عنوان اثر برتر انتخاب شد. در دانشکده فنی و مهندسی، علی سوادزاده با پایان‌نامه "استفاده از یادگیری ماشین در بهبود کیفیت جویبارسازی DASH با توجه به پیچیدگی محتوای ویدئویی" به راهنمایی دکتر تورج شبانی و دکتر محمد بهدادفر عنوان برتر را کسب کرد. در دانشکده تولید، پایان‌نامه "مطالعه شیوه‌های تولید در مستندهای رادیویی با موضوع جنگ" اثر مهدی طاهر و به راهنمایی دکتر ویدا همراز به‌عنوان پایان‌نامه برتر معرفی شد. در دانشکده دین و رسانه، پایان‌نامه "مؤلفه‌های خلق فضای شاعرانه در مستندهای پرتره" نوشته محمدجواد جعفری و به راهنمایی دکتر وحید حیاتی برگزیده شد.

از دیگر آثار شایسته تقدیر می‌توان به پایان‌نامه‌های سارا رهنما (با راهنمایی دکتر مجید شریف‌خدایی)، مریم زارعی‌پناه (با راهنمایی دکتر سیدمحمدصادق مرکبی)، و محمد رزمگاه (با راهنمایی دکتر کمال اکبری) اشاره کرد.

رونمایی از تازه‌های نشر دانشگاه صداوسیما در مراسم هفته پژوهش

بخش دیگر این مراسم به رونمایی از تازه‌های نشر دانشگاه در سال 1403 اختصاص داشت. در بخش آثار تألیفی، کتاب‌هایی چون روان‌شناسی شناختی تدوین فیلم نوشته احمد ضابطی جهرمی، روزنامه‌نگاری در عصر داده اثر مشترک جهاندار امیری، ارسلان ویسی و غلامرضا نعمتی، و درآمدی بر قدرت تبلیغ نوشته سیدمحمدصادق مرکبی ارائه شدند. همچنین کتاب‌هایی نظیر سواد رسانه‌ای در عصر رسانه‌های نوین اثر کمال اکبری، ارتباطات در قرآن، رسانه‌شناسی نوشته علیرضا پویا، اصول ارتقای کیفیت در تولید تصاویر تلویزیونی اثر محی‌الدین مرادی، کیمیای سلوک نوشته عزیزالله سالاری، هنر بازیگری برای انیمیشن نوشته حسن زریابی و رضا سربخش، برنامه سازی ورزشی در عصر پسا تلویزیون نوشته بهمن رضائی و سیدمحمدصادق مرکبی، اندیشه پویایی ۲ نوشته وحیدالله موسوی و انگلیسی برای دانشجویان رسانه در ۲ جلد نوشته محمد عامریان از دیگر آثار تألیفی بودند که رونمایی شدند.

در بخش آثار ترجمه‌شده، کتاب "راهنمای جلوه‌های بصری برای فیلم‌سازان" به ترجمه حسین میرزاپور و رضا سربخش، "نور برای هنرمندان تجسمی" ترجمه عبدالرضا صالحی، و "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین" ترجمه علی‌اکبر رزمجو و محمد رزمجو معرفی شدند.

بودجه دانشگاه صداوسیما مستقل خواهد شد/ این اتفاق بی‌نظیر به رشد چشمگیر پژوهش و نوآوری در دانشگاه منجر می‌شود

در این مراسم، دکتر شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه، ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا (س)، به دستاوردهای علمی دانشگاه و برنامه‌های توسعه‌ای آن اشاره کرد و گفت:
«دانشگاه صداوسیما در سال‌های اخیر گام‌های مهمی در حوزه پژوهش و تولید علم برداشته است. یکی از افتخارات ما حضور فعال در تدوین اسناد ملی علمی و فرهنگی است. دانشگاه صداوسیما به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های همکار در تدوین سند جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنر انتخاب شده است. همچنین استادان دانشگاه، از جمله دکتر مسعود نقاش‌زاده در تدوین سند ملی سینما و دکتر شعیب حسینی‌مقدم در تصویب سند ملی هنرهای تجسمی، مشارکت مؤثری داشته‌اند. این دستاوردها، نشان‌دهنده جایگاه علمی دانشگاه است.»

وی در ادامه افزود: «سازمان سنجش از دانشگاه صداوسیما درخواست کرده است که استادان خود را برای طراحی سوالات آزمون‌های سراسری معرفی کند. این درخواست، گواهی بر اعتبار علمی دانشگاه و تلاش‌های پژوهشی استادان و دانشجویان ماست.»

دکتر اسفندیاری با اشاره به تحولات مثبت در نظام مالی پژوهشی دانشگاه بیان کرد: «با تصویب آیین‌نامه مالی معاملاتی جدید و درخواست تفکیک بودجه دانشگاه از سازمان صداوسیما، امکان انعقاد قراردادهای پژوهشی و راه‌اندازی شرکت‌های نوآور فراهم شده است. این تغییرات، بستر لازم برای توسعه پژوهش و نوآوری را فراهم می‌کند.»

وی در پایان از تلاش‌های استادان، دانشجویان، کارکنان حوزه پژوهش، کتابخانه و انتشارات قدردانی کرد و گفت: «فعالیت‌های پژوهشی ارزشمند شما باعث درخشش نام دانشگاه در عرصه علم و فرهنگ شده است.»

استاد ضابطی جهرمی: سه ماه دیگر از دانشگاهی که به آن عشق ورزیدم خداحافظی می‌کنم، اما قلبم برای همیشه در اینجا خواهد ماند

در بخش دیگری از این مراسم، از دکتر احمد ضابطی جهرمی، استاد پیشکسوت دانشگاه با 46 سال سابقه تدریس و پژوهش، تقدیر شد. وی در سخنانی به سوابق طولانی‌اش در تدریس و پژوهش اشاره کرد و گفت: «از سال ۱۳۵۵ تاکنون به‌عنوان آموزگار فعالیت کرده‌ام و همیشه به این مسیر افتخار کرده‌ام. خداوند مرا برای این راه خلق کرده است و من به این تعهد وفادار مانده‌ام.»

وی افزود: «سه ماه دیگر از دانشگاهی که به آن عشق ورزیدم خداحافظی می‌کنم، اما قلبم برای همیشه در اینجا خواهد ماند. افتخار من نیروهایی هستند که در این دانشگاه پرورش یافته‌اند و به کشور خود خدمت می‌کنند. این سرمایه‌های ملی و بین‌المللی، نشان‌دهنده تأثیر آموزش و تعهد در جامعه است.»

دکتر ضابطی جهرمی‌با اشاره به آخرین کتاب خود بیان کرد: «آخرین کتاب من درباره فرهنگ گویش‌های بومی است که حاصل ۲۷ سال پژوهش پیوسته و ناپیوسته است. این اثر در بهمن‌ماه رونمایی خواهد شد و امیدوارم بتواند کمکی به دانشجویان و پژوهشگران باشد.»

وی در پایان تأکید کرد: «دانش زمانی ارزشمند است که با عمل همراه باشد. امیدوارم همه ما متعهد باشیم تا دانسته‌های خود را به کار بگیریم و از این طریق به پیشرفت علمی و فرهنگی کشور کمک کنیم.»

مسئله پژوهش، مسئله دانایی و توانایی است

دکتر عزیزالله سالاری معاون پژوهش دانشگاه نیز در ابتدای برنامه با تأکید بر اهمیت پژوهش گفت: «من بر این باورم که پژوهشگری، چشمه‌ای از فطرت انسان و عامل بالندگی اوست. پژوهش، ضرب‌آهنگ رهایی و راهی برای بیداری است. زندگی من از فیض اندیشه و حرکت مداوم جوهری گرم است.»

وی در ادامه افزود: «مسئله پژوهش، مسئله دانایی و توانایی است. پژوهش، مبنای آموزش است و امروز ما در میدان رقابت علمی‌به جنگ پژوهش‌ها نیاز داریم. علم تنها ابزار قدرت نیست، بلکه برای جان‌پروری و رشد انسان‌ها نیز به کار می‌رود.»

دکتر سالاری با اشاره به نظام آموزشی و چالش‌های پیش‌رو اظهار داشت: «دانشجویان ما باید از مطالعه سطحی فراتر رفته و به مطالعه عمیق‌تر و تحلیل‌محور کتاب‌ها بپردازند. درد دانایی و پویایی، لازمه رشد انسان است و ما باید با اتکا به پژوهش، بر محدودیت‌ها و تحقیرهایی که استعمارگران به ما تحمیل کرده‌اند، غلبه کنیم.»

وی در پایان با تأکید بر تلاش‌های دانشگاه در زمینه پژوهش افزود: «ما با حمایت از اعضای هیئت‌علمی، افزایش فرصت‌های مطالعاتی و ارائه طرح‌های پژوهشی، تلاش کرده‌ایم مسیر پیشرفت را هموار کنیم. امیدوارم با تلاش‌های جمعی، دانشگاه صداوسیما به جایگاه والاتری در عرصه علمی و پژوهشی دست یابد.»

امتیاز شما