An error occurred while updating the entries. See the inner exception for details. روایت سقوط تل‌آویو و پیروزی مقاومت در رویداد رسانه ماندگار
۱۴۰۳/۰۸/۲۸- ۱۷:۵۹ - مشاهده: ۱۳۴

روایت سقوط تل‌آویو و پیروزی مقاومت در رویداد رسانه ماندگار

نشست رسانه ماندگار و مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب با حضور دکتر محمدحسین صفارهرندی و سعیده سادات حسینی مترجم کتاب تل آویو سقوط کرد برگزار شد
روایت سقوط تل‌آویو و پیروزی مقاومت در رویداد رسانه ماندگار

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صداوسیما، روز دوشنبه ۲۸ آبان رویداد رسانه ماندگار به همت جامعه رسانه اسلامی و کانون کتاب و کتابخوانی دانشگاه صداوسیما با حضور دکتر صفار هرندی عضو شورای تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانم سعیده سادات حسینی، مترجم کتاب تل‌آویو سقوط کرد در سالن ابومهدی‌ المهندس برگزار شد.
دکتر صفار هرندی، عضو شورای تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سخنان خود با تقدیر از اهتمام به موضوع کتاب و کتاب‌خوانی گفت: حقیقتاً امروز ما با حسرت، قصه کتاب‌خوانی را دنبال می‌کنیم، به‌ویژه در میان نسل‌های جوان‌تر. در گذشته، کتاب تنها وسیله‌ای بود که افراد از طریق آن به گنجینه‌های معرفت و دانایی دست می‌یافتند، اما اکنون ابزارهای دیگری در دسترس هستند که بازار کتاب را تحت تأثیر قرار داده‌اند.
وی افزود: تغییر ذائقه‌ها و تمایل به مطالب کوتاه و مینیمال، که به اصطلاح «ساندویچی» نامیده می‌شود، یکی از دلایل این تغییرات است. مولانا قرائتی نیز در این‌باره اشاره کرده که این نوع مطالب می‌تواند آفتی برای دانایی باشد. اطلاعات سطحی و بدون پشتوانه، مانند پیامک‌ها یا پست‌های کوتاه اینترنتی، نمی‌تواند دانش عمیق و کاربردی را منتقل کند. کتاب باید خوانده شود؛ حالا ممکن است به شکل کاغذی باشد یا به صورت الکترونیکی، ولی باید مفهوم و پیامی مشخص را منتقل کند.
دکتر صفار هرندی سپس به موضوعات سیاسی و تاریخی اشاره کرد و گفت: از عنوان کتاب الهام می‌گیرم که به نوعی تصویری خیالی از یک رویداد مهم را به نمایش می‌گذارد. در گذشته، زمانی که انقلاب اسلامی‌پیروز شد، رژیم اسرائیل به شدت از این رویداد نگران بود. یکی از چهره‌های برجسته اسرائیلی در جنگ ۱۹۶۷، که در آن زمان وزیر جنگ بود، اظهار داشت: این انقلاب یک زلزله جهانی به راه انداخته که همه چیز را دگرگون می‌کند. یکی از تغییرات مهم این بود که اسرائیل که به عنوان یک رژیم حامی از سوی شاه ایران حمایت می‌شد، با پیروزی انقلاب اسلامی‌به شدت تغییر کرد.
وی ادامه داد: در دوران انقلاب اسلامی، مردم در روز ۲۲ بهمن به سمت کانون‌های حکومت شاه حرکت کردند و آن‌ها را تسخیر کردند. سفارت اسرائیل در تهران نیز یکی از نخستین مراکزی بود که بدون آنکه کسی به آن حمله کند، سقوط کرد و همان روز به سفارت فلسطین تبدیل شد. این اتفاق نشان داد که تا چه حد از نفوذ رژیم اسرائیل در ایران کاسته شده بود.
دکتر صفار هرندی در نهایت به وضعیت کنونی اشاره کرد و گفت: امروز، ایران به محور اصلی مقابله با رژیم اسرائیل تبدیل شده است. سران رژیم صهیونیستی بارها اشاره کرده‌اند که جنگ کنونی برای آنها یک جنگ وجودی است. اسرائیلی‌ها که در گذشته تصور می‌کردند جغرافیای اسرائیل باید از مدیترانه تا دجله و فرات گسترده باشد، امروز مجبور به ساخت دیوارهای بتنی چند متری شده‌اند تا از موجودیت خود دفاع کنند. این تحولات در ذهنیت کسانی که اسرائیل را جزیره‌ای امن می‌دانستند، ضربه‌ای بزرگ وارد کرده است.
هرندی در ادامه سخنان خود به تحولات جدید در مبارزات ضد اسرائیلی و وضعیت حزب‌الله در لبنان اشاره کرد. وی با بیان اینکه با ابتدایی‌ترین وسایل مبارزه، گروه‌هایی مانند حزب‌الله توانسته‌اند چندین بار اسرائیل را وادار به شکست کنند، به جنگ ۳۳ روزه اشاره کرد و گفت: در آن جنگ، حزب‌الله پیروزی‌های بزرگی به‌دست آورد، اما خود اعضای حزب‌الله به‌ویژه شهید سید حسن و شهید حاج قاسم نقل کرده‌اند که در آن زمان، هنگامی‌که وضعیت بسیار بحرانی شده بود و نیروها در بیروت سرگردان بودند، تماس‌هایی از ناحیه حضرت آقا با آنان برقرار شد که به آن‌ها اطمینان دادند که پیروز خواهند شد، هرچند که در ظاهر هیچ نشانه‌ای از پیروزی وجود نداشت. چند روز بعد، اسرائیلی‌ها اعلام کردند که از جنوب لبنان عقب‌نشینی می‌کنند.
دکتر صفار هرندی افزود: این وضعیت، اکنون در حال تکرار است. پس از شهادت سید حسن نصرالله، جنگ در جنوب لبنان همچنان ادامه دارد و اسرائیل روز به روز بیشتر احساس نگرانی و شکست می‌کند. حزب‌الله در هر مرحله از پیشروی اسرائیل را به عقب رانده و به آن ضربات سنگینی وارد کرده است. اسرائیل برای حفظ امنیت سربازان خود مجبور به ساخت دیوارهای بتنی و تقویت دفاع‌های خود شده است.

وی در ادامه گفت: حزب‌الله در این جنگ، حتی اگر تعداد زیادی شهید هم بدهد، هیچ‌گاه احساس شکست نمی‌کند، زیرا مبارزات آن‌ها با یک آرمان بزرگ و واقع‌گرایانه پیوند خورده است. مسلمانان در سراسر جهان اطمینان دارند که آینده با ظهور منجی که از نسل پیامبر اسلام است، تغییر خواهد کرد. این آرمان و ایمان به آینده‌ای روشن، انگیزه‌ای است که مبارزان حزب‌الله را حتی در سخت‌ترین شرایط نگه می‌دارد.
دکتر صفار هرندی سپس به موضوع تفاوت‌های داخلی در اسرائیل اشاره کرد و گفت: اخیراً اخبار مختلفی از شورش‌هایی در اسرائیل منتشر شده است، به‌ویژه در میان مهاجران آفریقایی که تصور می‌کردند در اسرائیل به حقوق برابر دست خواهند یافت، اما با تبعیض‌های شدید روبه‌رو شده‌اند. این شورش‌ها نشان‌دهنده نارضایتی داخلی در اسرائیل است که همچنان درگیر مشکلات عدیده‌ای است.
وی در پایان، به اهمیت مطالعه تاریخ فلسطین تأکید کرد و گفت: برای درک بهتر تحولات منطقه و مبارزات مردم فلسطین، مطالعه تاریخ فلسطین ضروری است. یکی از بهترین منابع در این زمینه کتاب آقای منیر شفیق است که خاطرات و مبارزات فلسطینی‌ها را از بدو آغاز تا امروز به‌طور دقیق روایت کرده است. این کتاب، نه تنها تاریخ فلسطین را به‌خوبی ترسیم می‌کند، بلکه می‌تواند به ما در درک بهتر وضعیت کنونی منطقه کمک کند.
در ابتدای این نشست، سعیده سادات حسینی مترجم کتاب تل آویو سقوط کرد، به معرفی این کتاب پرداخت و بخش‌هایی از آن را قرائت کرد. به گفته حسینی، این کتاب در مورد اتوپیا یا آرمان‌شهر است و یک جامعه‌شناس و استاد دانشگاه ویلستون به نام لوسیویراس در سخنان خود بیان می‌کند که اتوپیا نه یک مکان، بلکه یک روش است؛ روشی برای تغییر جهان. وی افزود که اتوپیا از این دیدگاه به یک رویای اجتماعی تبدیل می‌شود که ما را به سمت اقدامات مؤثر و واقعی سوق می‌دهد و این امکان را به ما می‌دهد تا شرایط موجود را نقد کرده و به دنبال بهبود آن باشیم. حسینی ادامه داد: اتوپیا صرفاً اندیشیدن به یک جامعه آرمانی نیست، بلکه حرکت به سمت آن جامعه است، حرکت به سمت تبدیل شدن به اتوپیا.
حسینی در ادامه به سخنان شهید سید حسن نصرالله در سخنرانی ۷ اکتبر سال گذشته اشاره کرد و افزود که پیروزی‌ها در منطقه با صبر و پایداری حاصل شده است. وی در این زمینه یادآور شد که مردم غزه از زیر آوار بیرون می‌آیند و می‌گویند فدای سر مقاومت و در جنگ ۳۳ روزه نیز مردم از خانه‌های ویران شده خود خارج شده و فدای مقاومت گفته‌اند. نویسنده این موضوع را با اشاره به تعهد و وفاداری مردم به مقاومت در مقابل ظلم و اشغالگران، به بحث گذاشت.

امتیاز شما