An error occurred while updating the entries. See the inner exception for details. حقیقت هیچ‌گاه خاموش شدنی نیست
۱۴۰۳/۰۸/۲۸- ۱۵:۲۷ - مشاهده: ۱۶۳

حقیقت هیچ‌گاه خاموش شدنی نیست

مراسم یادبود ۲۰۰ شهید خبرنگار محور مقاومت تحت عنوان «ترور حقیقت» امروز (دوشنبه) با حضور جمعی از خبرنگاران جبهه مقاومت از کشورهای لبنان، عراق، سوریه، ترکیه و... در دانشگاه صداوسیما برگزار شد.
حقیقت هیچ‌گاه خاموش شدنی نیست

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صداوسیما، دانشگاه میزبان مراسم یادبود ۲۰۰ خبرنگار شهید محور مقاومت در غزه و لبنان بود. این مراسم با عنوان «ترور حقیقت» به پاسداشت خبرنگارانی برگزار شد که جان خود را برای انعکاس حقیقت‌های یک سال گذشته جنگ غزه و لبنان فدا کردند. در این مراسم، مسئولان کشوری و لشکری، استادان و دانشجویان و جمعی از خبرنگاران داخلی و خارجی حضور داشتند.
«پیمان جبلی» رئیس سازمان صداوسیما، «احمد نوروزی» معاون برون مرزی صداوسیما، «شهاب اسفندیاری» رئیس دانشگاه صداوسیما، «علیرضا کیخا» معاون امور استان‌های صداوسیما، «جواد رمضان نژاد» رئیس مرکز بسیج صداوسیما، «محسن شاکری‌نژاد» رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما، «محمدرضا نوروزپور» معاون رسانه‌ای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «مرتضی کارآموزیان» مسئول سازمان بسیج رسانه و «محمدمهدی رحمتی» مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر از جمله مهمانان این مراسم بودند.
در ابتدای مراسم، الهام عابدینی، مجری برنامه، با اشاره به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به مراکز رسانه‌ای گفت: «تنها در یک سال گذشته، ۷۵ مرکز رسانه‌ای هدف حملات صهیونیست‌ها قرار گرفته و بیش از ۲۰۰ خبرنگار شهید و ۱۶۰۰ حمله مستقیم علیه خبرنگاران ثبت شده است. آخرین قربانی این حملات، شهید محمد عفیف بود که هفته گذشته به شهادت رسید.»


خبرنگار فلسطین الیوم: ترور خبرنگاران محور مقاومت در تاریخ بی‌سابقه است
«مازن السریع» سخنگوی مجمع بین‌المللی رسانه‌های آزاد در این مراسم، طی سخنانی اظهار داشت: این مراسم ادای دینی به خبرنگارانی است که از هفتم اکتبر تاکنون، قربانی ترورهای هدفمند صهیونیست‌ها شده و بیش از ۲۰۰ نفر از آنها به شهادت رسیده و ۵۲ نفر نیز اسیر شده‌اند.
السریع با بیان اینکه ترور خبرنگاران در غزه و لبنان در تاریخ بی‌سابقه بوده است، گفت: ترور حقیقت، کاری است که توسط نیروهای اشغالگران قدس در حال اجرا است. این روزها شاهد واکنش‌های بین‌المللی و راهپیمایی‌های مردمی و دانشجویی در دفاع از آرمان‌های فلسطین هستیم که همه آنها نتیجه فداکاری خبرنگاران است.
وی با تاکید بر اینکه جهان حقیقت فلسطین را توسط واقعیت ساختگی که رسانه‌های صهیونیستی و آمریکایی ساخته بودند را مشاهده کردند، ولی آن را باور نکردند، خاطرنشان کرد: مردم جهان بعد از هفتم اکتبر با فداکاری خبرنگاران با واقعیت غزه آشنا شدند. این موجب شده شاهد ترور خبرنگاران هدفمند و نسل‌کشی آنها باشیم.
سخنگوی مجمع بین‌المللی رسانه‌های آزاد عنوان کرد: از هفتم اکتبر تا امروز بالغ بر ۱۶۰۰ حمله به مراکز رسانه‌ای توسط صهیونیست‌ها انجام شده که منجر به شهادت و مجروح شدن اهالی رسانه شده است.
وی تصریح کرد: امیدواریم مجمع بین‌المللی رسانه‌های آزاد به کار خود ادامه داده و در ماه‌های آینده جلسات آن ادامه پیدا کرده و از اهداف و مبانی آن حمایت شود.


خبرنگار المیادین: راه شهدای خبرنگار را ادامه می‌دهیم
«فاطمه فتونی» خبرنگار شبکه المیادین نیز در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: حضور در این مراسم بیانگر همبستگی ملت‌هاست. به مقاومت ملت مقاوم فلسطین افتخار می‌کنیم. فتونی ضمن سپاس از وفای ملت ایران و امام خامنه‌ای به مردم فلسطین و لبنان، ادامه داد: از ضاحیه شهید سید حسن نصرالله و بقاع شهید سید عباس موسوی، ایستادگی و عزم مقاومت برای شکست دشمن صهیونیستی را به شما بشارت می‌دهم. وی خاطرنشان کرد: با وجود همه کشتار‌ها و ویرانی‌ها ما باید از حماسه رزمندگان مقاومت یاد کنیم. رسانه رسالتی دارد که بخشی از رویارویی و جنگ است.
فتونی با بیان اینکه رسانه‌ها دستاورد‌های محور مقاومت و جنایات رژیم صهیونیستی را به دنیا منعکس می‌کنند، گفت: به خاطر حضور فعال و موثر رسانه است که دشمن می‌خواهد رسانه‌ها را ساکت کند. برای همین در شب به رسانه‌ها حمله می‌کند. وی با اشاره به بمباران ساختمان المیادین، تصریح کرد: صدای انفجاری بین ما ایجاد شد و همه چیز روی سر ما خراب شد و دنبال ساختمانی گشتیم که آنجا بودیم و تنها چیزی که پیدا کردیم، اجساد شهدا بود. فاطمه فتونی افزود: این آخرین تجاوز و کشتار خبرنگاران نبوده و با دو موشک آنجا را ویران کردند و در این مسیر به قوانین بین‌المللی هیچ توجهی نداشته و ندارند.
خبرنگار المیادین ادامه داد: در هفته اخیر سه شهید خبرنگار داشتیم که از المیادین و المنار بودند و با بمباران مستقیم شهید شدند؛ ولی با این وجود بر فعالیت رسانه‌ها برای انعکاس حقیقت پافشاری می‌کنیم. وی با بیان اینکه دشمن صهیونیستی با ترور خبرنگاران می‌خواهد عزم و اراده آنها بکشند، ولی خون‌های ریخته شده، خبرنگاران را قوی‌تر می‌کند، اضافه کرد: با وجود بمباران‌های سنگین، ما از مواضع خود کوتاه نمی‌آییم و صدا و تصویر مقاومت را منعکس می‌کنیم.
خبرنگار المیادین عنوان کرد: ما با ارواح شهدا عهد بستیم که رسالت آنها را ادامه بدهیم و نام و یاد شهدای غزه و لبنان همواره با ما است. به غزه قهرمان می‌گویم که به شما قول می‌دهیم که کار خود را با شما کامل می‌کنیم تا در روز موعود در محل موعود نماز بخوانیم.


سردبیر العالم: جهاد تبیین در جنگ غزه و لبنان ضروری است
«مریم نصار» سردبیر شبکه خبری العالم در این مراسم اظهار داشت: رژیم صهیونیستی در طول بیش از یک سال اخیر جنایات مختلفی را علیه مردم غزه و لبنان انجام داده است. نصار افزود: نظامیان رزیم صهیونیستی تا امروز ۱۶۰۰ مرتبه به رسانه‌ها و خبرنگاران حمله کردند؛ زیرا هدف آنها از بین بردن و ترور حقیقت است که خبرنگاران آن را به گوش جهانیان رساندند.
سردبیر العالم ادامه داد: در اینجا باید به یک موضوع و بحث بسیار مهم اشاره کنم. این بحث مهم جهاد تبیین است که رهبری فرمودند. امروز مشاهده می‌کنیم که جهاد تبیین در جنگ غزه و لبنان چقدر مهم است. وی خاطرنشان کرد: دستاورد‌های میدانی حزب‌الله لبنان تا امروز بسیار بزرگ بوده است؛ ولی دشمن اسرائیلی به دنبال کوچک کردن و کوچک نشان دادن آن است.
مریم نصار اضافه کرد: رسانه‌ها باید بیشتر بر روی دستاورد‌های حزب‌الله تمرکز کنند تا اینکه به بیچارگی‌های مردم لبنان بپردازند؛ ضمن اینکه امروز هم جهاد تبیین اهمیت خودش را در این جنگ به خوبی و با شایستگی نشان داده است. سردبیر العالم عنوان کرد: با وجود تمام پروپاگاندا‌ها طرفدار حزب‌الله هستیم. البته در لبنان عقاید و اعتقاد فراوانی وجود دارد که موجب اختلافاتی است؛ ولی با همه این وجود همه طرفدار مقاومت هستند. وی تصریح کرد: بعد از جنایات صهیونیست‌ها در انفجار پیجو‌ها و ترور سید حسن نصرالله به محور مقاومت شوک ایجاد شد؛ ولی پشتیبانی مردم از مقاومت کاهش پیدا نکرد. مریم نصار افزود: شیعیان لبنان این جنگ را تعیین کننده می‌دانند و می‌گویند کشور‌های غربی به دنبال نابودی حزب‌الله هستند. آنها می‌دانند راهی در دفاع از خود و اراضی لبنان ندارند. این آئین فرصتی است برای بزرگداشت یاد و خاطره اهالی رسانه که در مسیر اطلاع‌رسانی جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و لبنان جان خود را فدا کردند.


مستندساز جبهه مقاومت: سلاح خبرنگاران به اندازه موشک‌های مقاومت برای اسرائیل خطرناک است
«محسن اسلام‌زاده» در این مراسم، اظهار داشت: ۴۲۰ روز است که شاهد جنگ غزه هستیم و من شخصا از آغاز جنگ فقط ۵۰ روز توانستم در میدان جنگ حضور داشته باشم. اسلام زاده افزود: در روز بمباران ضاحیه لبنان و برای ساعاتی فقط گوشه‌ای از آن چیزی که بر سر مردم غزه آمد را تجربه کردم. این مستندساز ادامه داد: در غزه ۴۲۰ روز است که جای امنی برای پناه گرفتن از بمباران هواپیما‌های صهیونیستی وجود ندارد. در غزه تا امروز ۲۰ هزار کودک شهید شدند. وی خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی حتی به خبرنگاران غربی هم رحم نمی‌کند. هواپیما‌های جنگنده آنها دفتر الجزیره، المیادین و المنار را تهدید کرده و زده است.
اسلام‌زاده اضافه کرد: سلاح خبرنگار و مستندساز به اندازه سلاح‌های مقاومت برای رژیم صهیونیستی خطرناک است. امروز خبرنگاران و مستندسازان اتفاقات بزرگی را رقم می‌زنند. این مستندساز عنوان کرد: امروز حتی خبرنگار بی‌بی سی فارسی هم در غزه محدود شده است. زیرا رسانه‌ها جنایات این رژیم را برملا می‌کنند. وی تصریح کرد: ما باید مقاومت را روایت کنیم، زیرا ما پیروز هستیم. البته تمامی فریاد‌های حقوق بشری دروغ است که اگر نبود حتی یک فریاد را از آنها می‌شنیدیم.
اسلام زاده گفت: اسرائیلی‌ها بازنده جنگ هستند. آنها یحیی سنوار را به شهادت رساندند و امروز مبل او معضل صهیونیست‌ها شده است. این مستندساز افزود: امروز با یک کربلا و عاشورا روبرو هستیم و مقاومت رسالت خودش را در دنیا منعکس می‌کند.


دانشگاه صداوسیما، اقدامات خبرنگاران را در جنگ یک ساله در قالب مقالات و پایان‌نامه‌های علمی ثبت کند
در ادامه‌هانی الخاطر نماینده تلویزیون العهد عراق در ایران در سخنانی از دانشگاه صداوسیما خواست با تعیین موضوعات ویژه ای در پایان نامه‌های دانشجویی و آثار علمی، اقدامات تحسین برانگیز خبرنگاران محور مقاومت در یک سال گذشته را ثبت و ضبط کند. وی افزود: ما در حال مبارزه با دروغ های صهیونیستی در عرصه رسانه هستیم.
ایشان با اشاره به اهمیت بیداری ملت های عالم تصریح کرد: خدا را شکر بعد از «طوفان الاقصی» بیداری ویژه ای انجام شد.
الخاطر در پایان صحبت‌هایش یادآور شد: از مجموعه‌های رسانه ای درخواست دارم اسناد شهدای غزه و لبنان ثبت و ضبط شود و برای نسل های بعد باقی بماند و حتی به عنوان پایان نامه از آن استفاده شود.

رئیس رسانه ملی: مزد جهاد تبیین شهادت است
«پیمان جبلی» رئیس رسانه ملی در این مراسم با ارج نهادن به مقام شامخ شهدا، به‌ویژه شهدای جبهه مقاومت و خاصه شهید «محمد عفیف» مسئول رسانه‌ای حزب‌الله لبنان، اظهار داشت: حقیقت هیچ‌گاه خاموش شدنی نیست؛ آن کسی که پشت حقیقت است، خداوند است و این نور هیچ‌گاه خاموش نمی‌شود.
جبلی افزود: امروز که از جنایات اسرائیل در غزه و لبنان صحبت می‌کنیم، باید به این نکته توجه کنیم که تصویر پوشالی رژیم صهیونیستی که در رسانه‌های جبهه استکبار ساخته شده و سعی کردند آن را به‌عنوان یک واقعیت و حقیقت نشان بدهند، مدت‌هاست از بین رفته است.
رئیس سازمان صدا و سیما ادامه داد: آن اسرائیلی که سعی داشت خود را واقعی نشان بدهد، زیر پای مردم غزه و لبنان نابود شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر برای لحظه‌ای حمایت غربی‌ها از رژیم صهیونیستی قطع شود، چیزی از این رژیم باقی نخواهد ماند؛ همان‌گونه که سید حسن نصرالله گفت دوران پیروزی‌ها این رژیم تمام شده و دوران شکست‌های آن فرارسیده است. جبلی اضافه کرد: امروز مقاومت و رسانه‌های مقاومت، این عریانی پادشاه پوشالی را برملا و آشکار کردند؛ پادشاهی که نه قدرت، نه اخلاق و نه انسانیت دارد. این پادشاه عریان بود و عریان‌شدن آن را مقاومت و رسانه‌های مقاومت نشان دادند. رئیس رسانه ملی عنوان کرد: حرکت گسترده دفاع از فلسطین از ورزشگاه‌های فوتبال تا استودیو‌های برنامه‌سازی ادامه دارد و همه شاهد فروریختن تصویر غلط ساخته‌شده از رژیم صهیونیستی هستند.
وی تصریح کرد: شهدای رسانه با خون خود واقعیت را عریان کرده و حقیقت را نشان دادند. امروز هر شهروند غزه به رسانه‌ای تبدیل شده که واقعیت را در سطح جهان منعکس می‌کند و مجاهدان رسانه‌ای در کنار مجاهدان میدانی حماسه می‌آفرینند. جبلی ادامه داد: جهاد تبیین فقط در پشت دوربین و میز نیست و ۲۱۲ خبرنگار شهید ثابت کردند که مزد جهاد تبیین، شهادت است. رئیس سازمان صدا و سیما در پایان خاطرنشان کرد: رسانه ملی با افتخار در کنار رسانه‌های مقاومت و همه گروه‌های مقاومت ایستاده است.


آزادی بیان بخشی از حقوق اولیه هر سازمان رسانه‌ای در جهان است
در پایان این مراسم، بیانیه‌ای به زبان‌های عربی و فارسی قرائت شد و ضمن تقدیر از میزبانی دانشگاه صداوسیما در آن تاکید کردند: ما روزنامه نگاران مستقل و فعالان رسانه‌ای در برابر این ظلم بی‌سابقه همبستگی می‌کنیم و حمایت خود را از پیگیری این پرونده در دادگاه‌های بین المللی اعلام می‌کنیم.
شفافیت در اطلاعات و آزادی بیان بخشی از حقوق اولیه هر فعال و سازمان رسانه‌ای در جهان است. این اهمیت زمانی دوچندان می‌شود که موضوع با روایت اقدامات وحشیانه و ضد حقوق بشری قدرت‌های بزرگ علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع به ویژه زنان، کودکان و سالمندان پیوند می‌خورد.
به همین دلیل، در تمامی اسناد بین‌المللی بر حقوق خبرنگاران برای مصون ماندن از آسیب تاکید شده است. با گذشت بیش از یک سال از حمله همه‌جانبه رژیم صهیونیستی به ساکنان بی‌دفاع غزه و گسترش این جنگ به داخل لبنان که منجر به هدف قرار دادن غیرنظامیان بیگناه شد، متاسفانه شاهد ترور عمدی بیش از ۲۰۰ فعال رسانه‌ای هستیم. این ناقض تمام قوانین و رویه‌های بین‌المللی مبتنی بر حقوق بشر است.
ما روزنامه‌نگاران مستقل و فعالان رسانه‌ای در برابر این ظلم بی‌سابقه همبستگی می‌کنیم و حمایت خود را از پیگیری این پرونده در دادگاه‌های بین‌المللی اعلام می‌کنیم.

امتیاز شما