An error occurred while updating the entries. See the inner exception for details. دکتر علی باقری: تحولات فلسطین برنامه‌ریزی‌های آمریکا را مختل کرده است
۱۴۰۳/۰۷/۱۵- ۱۶:۴۳ - مشاهده: ۱۲۱

دکتر علی باقری: تحولات فلسطین برنامه‌ریزی‌های آمریکا را مختل کرده است

دومین نشست از سلسله هم‌اندیشی‌های بررسی تحولات جهانی و رسانه‌ای پس از «طوفان الاقصی» با عنوان «از طوفان تا آزادی» در دانشگاه صداوسیما برگزار شد.
دکتر علی باقری: تحولات فلسطین برنامه‌ریزی‌های آمریکا را مختل کرده است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صداوسیما، این نشست عصر روز یکشنبه ۱۵ مهرماه، در سالن ابومهدی المهندس و با حضور دکتر علی باقری کنی، دبیر شورای روابط خارجی، برگزار شد.
دکتر باقری در این نشست اظهار داشت: «تحولات مرتبط با این جریان که اکنون نزدیک به یک سال از آغاز آن می‌گذرد، از زوایای مختلف قابل بررسی است و می‌توان تبعات آن را در افکار عمومی و سازوکارهای بین‌المللی تحلیل کرد. طبیعی است که وقتی بازیگران قدرتمند در کنار هم قرار می‌گیرند، تلاش می‌کنند نظم جهانی را به نفع خود شکل دهند؛ نمونه‌های بارز این موضوع، جنگ‌های جهانی اول و دوم هستند.»

وی با اشاره به دو نکته کلیدی افزود: «اول اینکه دولت آمریکا از پیش می‌دانست که در آینده با افول قدرت مواجه خواهد شد و دیگر توان کنترل کامل منطقه غرب آسیا را نخواهد داشت. دوم اینکه منطقه غرب آسیا از اهمیت بسیاری برای آمریکا برخوردار بود. بر همین اساس، آمریکا تلاش کرد با خروج از منطقه و جایگزین کردن رژیمی مصنوعی، یعنی رژیم صهیونیستی، نظم جدیدی را ایجاد کند و با عادی‌سازی این وضعیت، محوریت این رژیم را تثبیت کند.»

دکتر باقری تأکید کرد: «حرکت فلسطینی‌ها که از یک سال پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد، عملاً برنامه‌ریزی‌های آمریکا را مختل و آنان را با یک بن‌بست مواجه کرده است. این حرکت نه‌تنها محدود به فلسطین نماند، بلکه ابعاد آن در سطح جهان گسترش یافت.»

وی این حرکت را نقطه عطفی دانست که باید به‌صورت علمی و پژوهشی مورد بررسی قرار گیرد و افزود: «مقاومت نه یک جریان سلبی، بلکه حرکت خود مردم است و رسالت اصلی آن، جریان‌سازی ایجابی است. جریان رسانه‌ای صهیونیستی تلاش می‌کند مقاومت را به‌عنوان یک امر تحمیلی نشان دهد، اما در واقعیت، مقاومت از دل مردم برخاسته است.»
دکتر باقری در پایان بر اهمیت نقش دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: «یکی از وظایف اساسی نهادهای دانشگاهی ما، بسط ابعاد علمی و آکادمیک مقاومت است. دانشگاه صدا و سیما نیز وظیفه‌ای راهبردی در حوزه جهاد تبیین بر عهده دارد. جهاد تبیین نیازمند شناخت مخاطب است؛ اگر به سطح فهم مخاطب توجه نشود، تبیین مؤثری شکل نخواهد گرفت.»

خبرنگار: ابوالفضل قائدی

عکاس: محمد حاتمی