برگزاری نخستین باشگاه مقاله خوانی ارتباطات و رسانه کشور در دانشگاه صدا و سیما
اولین نشست از سلسه جلسات باشگاه مقاله خوانی مجازی ارتباطات و رسانه به همت هسته پژوهشی رسانیوم و با حضور دکتر سیاوش صلواتیان در دانشگاه صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای این جلسه امیررضا بشیری، دبیر انجمن علمی ارتباطات دانشگاه صداوسیما با اشاره به بیسابقه بودن برگزاری باشگاه مقاله خوانی در حوزه ارتباطات و رسانه، پیرامون نحوه شکل گیری این هسته و نیز باشگاه مقاله خوانی ارتباطات و رسانه افزود: در ابتدا بنا بر برگزاری جلسات محدود مقاله خوانی بوده و در مرحله بعد به ایده ی باشگاه مقاله خوانی با مخاطبان فراگیرتر رسیدیم و در انتها به یک ایده ی جامع به نام هسته پژوهشی دست یافتیم که باشگاه مقاله خوانی تنها یکی از پروژههای این هسته میباشد و پروژههای بعدی در آینده اعلام میشود. وی همچنین به علاقهمندان این حوزه درخواست همکاری و همفکری داد.
در ادامه دکتر صلواتیان، عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما در تشریح ماهیت هستههای پژوهشی ضمن تاکید بر وجود ظرفیت های بالای پژوهشی در کشور افزود: هستههای پژوهشی فرصت های ویژه ای نظیر برگزاری باشگاه مقاله خوانی، طراحی فعالیت های پژوهشی و انتشار مجلات علمی در حوزههای مرتبط فراهم می آورد که با حمایت معاونت پژوهش دانشگاه صدا و سیما، اولین هسته پژوهشی این دانشگاه با نام رسانیوم شکل گرفت.
صلواتیان پیرامون هدف برگزاری باشگاه مقاله خوانی مجازی به عنوان یکی از برنامههای این هسته پژوهشی بیان داشت: این جلسات در پی جبران دوری دانشگاههای کشور از تولیدات علمیبین المللی است.
وی برگزاری این ژورنال کلاب را قدم بزرگی در به روز نگه داشتن دانشجویان و اساتید از نظر علمی دانست و گفت: جلسات این باشگاه یک طرفه نیست و تعاملی بودن یکی از اهداف اصلی این جلسات است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما یکی از دلایل برگزاری این جلسات به صورت مجازی را امکان استفاده هرچه بیشتر افراد مختلف و رفع محدودیت های مکانی عنوان کرد و ضمن تشریح شیوه اجرای این جلسات افزود: از همه افرادی که مایل به حضور و ارائه در این جلسات هستند دعوت میشود مقالاتی که در حوزههای موضوع، نوع نگاه به مباحث ارتباطات و رسانه ،روش و یافتههای پژوهش نوآوری دارند را معرفی کرده و ارائه دهند.
در بخش بعدی این برنامه دکتر صلواتیان به عنوان اولین ارائه دهنده باشگاه مقاله خوانی مجازی ارتباطات و رسانه به ارائه مقاله ای با عنوان "Time for the Human Screenome Project" پرداخت و پس از اتمام ارائه، بحث و گفت گو پیرامون مباحث مطرح شده در میان حاضرین شکل گرفته و چند تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما نیز به صورت مجازی به بیان نقطه نظرات خود پیرامون این جلسه و مباحث مطرح شده پرداختند.
در پایان دکتر صلواتیان با تاکید بر ضرورت تبادل نظر بیشتر پیرامون مباحث مطرح شده در این جلسه افزود: اتمام این جلسه به معنای اتمام گفت گو پیرامون مباحث مطرح شده نیست و ادامه گفت گوها در گروههای مجازی به صورت آفلاین از سر گرفته خواهد شد.