An error occurred while updating the entries. See the inner exception for details. شهید مطهری فرزند زمانه خود بود/ او با درک عمیق دردها و مسائل جامعه، به دنبال ارائه راه‌حل بود
۱۴۰۳/۰۲/۰۲- ۲۳:۰۹ - مشاهده: ۶۳۴

شهید مطهری فرزند زمانه خود بود/ او با درک عمیق دردها و مسائل جامعه، به دنبال ارائه راه‌حل بود

نخستین پیش‌نشست هجدهمین همایش حکمت مطهر با موضوع «مدل ارتباط با نسل جوان با تکیه بر دیدگاه شهید استاد مطهری»، روز یکشنبه دوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در سالن شهید ابومهدی المهندس دانشگاه صداوسیما با حضور جمعی از اساتید و‌ دانشجویان برگزار شد.
شهید مطهری فرزند زمانه خود بود/ او با درک عمیق دردها و مسائل جامعه، به دنبال ارائه راه‌حل بود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صداوسیما، در نخستین پیش نشست از هجدهمین همایش حکمت مطهر که با حضور حجت الاسلام دکتر محسن قمرزاده دبیر علمی همایش برگزار شد، جمعی از اندیشمندان و فرهیختگان با حضور در فضایی علمی و صمیمی‌به بحث و گفتگو پیرامون راهکارهای ارتباط مؤثر با نسل جوان بر مبنای آموزه‌های شهید مطهری پرداختند.
در ابتدای این نشست، دکتر سید حسن شهرستانی، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر تهران با ارائه بحثی در حوزه «جوانان، امنیت، آزادی و اندیشه‌های راهگشای شهید مطهری»، به بررسی چالش‌های پیش روی نسل جوان در دنیای امروز و نقش آموزه‌های شهید مطهری در عبور از این چالش‌ها پرداخت.
شهرستانی در ابتدای سخنان خود با طرح این سؤال که «چرا انسان در دوره جوانی به دنبال آزادی مطلق می‌رود و گاه دست به کارهای خطرناک می‌زند؟»، به تبیین دو دوره امنیت و آزادی در زندگی انسان پرداخت.
به گفته وی، در دوران کودکی، انسان امنیت را در پناه خانواده و اطرافیان خود تجربه می‌کند و به طور طبیعی از آنها اطاعت می‌کند. اما با ورود به دوره بلوغ، میل به استقلال و آزادی در انسان جوان فوران می‌کند و او در جستجوی هویت و جایگاه خود در دنیای پیرامون است. این کشش به سوی استقلال، گاه جوانان را به سمت رفتارهای مخاطره‌آمیز سوق می‌دهد تا به دیگران ثابت کنند که دیگر نیازی به قیم و سرپرست ندارند. شهرستانی در ادامه با اشاره به اهمیت تعادل بین امنیت و آزادی در جامعه، خاطرنشان کرد: «اگر امنیت فدای آزادی شود، هرج و مرج و آنارشیسم حاکم می‌شود و اگر آزادی فدای امنیت شود، شاهد ظهور دیکتاتوری و خفقان خواهیم بود». وی یافتن این تعادل را در جامعه، به‌ویژه در دوره حساس جوانی، کاری دشوار دانست و در این راستا نقش اندیشه‌های شهید مطهری را برجسته کرد.
شهرستانی با بیان اینکه شهید مطهری در عین حال که فیلسوفی برجسته بود، به دنبال اصلاح جامعه و سعادت مردم بود، به ساده‌گویی و روان‌گویی ایشان در بیان معارف دینی و استفاده از تشبیه و تمثیل برای تفهیم مفاهیم عمیق اشاره کرد و گفت: استاد مطهری از تشبیه و تمثیل در بیانات خود استفاده می‌کند و آن را در خدمت استدلال می‌گیرد. او‌ با چنین کاری به دنبال این است که مردم بیندیشند و رشد نمایند‌. باید گفت که شهید مطهری فرزند زمانه خود بود. او فردی متفکر و آزاداندیش بود. شهرستانی همچنین مطالعه عمیق و همه‌جانبه شهید مطهری را از ویژگی‌های بارز ایشان دانست و بر لزوم مطالعه کتاب و پرهیز از اکتفا به اطلاعات سطحی و نادرست در دنیای مجازی تأکید کرد.
دکتر عزیزالله سالاری، عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما، در ادامه نخستین نشست از هجدهمین همایش حکمت مطهری، با اشاره به کتاب «ده گفتار» شهید مطهری، به تبیین دغدغه‌های این متفکر برجسته نسبت به نسل جوان پرداخت.
سالاری با بیان اینکه «شهید مطهری قدر جوان را به خوبی می‌دانست و به دنبال شناخت دردهای او بود»، خاطرنشان کرد: «یک فیلسوف توانمند، علاوه بر تسلط بر برهان، باید سفسطه و مغلطه را نیز بشناسد تا فریب مغالطه‌گران را نخورد و در صورت نیاز، از آن علیه آنان استفاده کند.»
وی در ادامه با تأکید بر اهمیت شناخت درد جوان برای درمان آن، افزود: «شهید مطهری با درک عمیق دردها و مسائل روز جامعه، به دنبال ارائه راه‌حل و التیام آنها بود».
سالاری همچنین تلاش شهید مطهری برای ارائه تصویری توانمند، خالص و بی‌عیب و نقص از اسلام به نسل جوان را ستود و گفت: «ایشان با ارائه پاسخ‌های دقیق و منطقی به پرسش‌های جوانان و تبیین آموزه‌های دین به زبانی ساده و روان، سعی در آگاه‌سازی و هدایت نسل جوان داشت.»
گفتنی است در انتهای جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی انجام پذیرفت. حضور پرشور دانشجویان در این نشست، نشان از اهتمام و دغدغه این نسل نسبت به اندیشه‌های عمیق و راهگشای شهید مطهری داشت.

امتیاز شما