An error occurred while updating the entries. See the inner exception for details. پیام تبریک نوروز و گزارش رئیس دانشگاه صداوسیما به استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه
۱۴۰۱/۰۱/۰۱- ۰۹:۳۲ - مشاهده: ۶۰۷

پیام تبریک نوروز و گزارش رئیس دانشگاه صداوسیما به استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه

پیام دکتر شهاب اسفندیاری به مناسبت فرا رسیدن سال نو به شرح زیراست:

پیام تبریک نوروز و گزارش رئیس دانشگاه صداوسیما به استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه


بسم الله النور
یَا مُقَلِّـبَ الْقُلُـوبِ وَ الْأَبْـصَارِ‌
یَا مُـدَبِّـرَ اللَّیْـلِ وَ النَّـهَارِ
یَا مُحَــوِّلَ الْحَـوْلِ وَ الْأَحْـوَالِ‌
حَـوِّلْ حَالَنَــا إِلَی أَحْسَـنِ الْحَـالِ
چو غنچه گرچه فروبستگی‌ است کار جهان
تو همچو باد بهاری گره گشا می‌باش

فرارسیدن عید نوروز و آغاز نخستین سال قرن پانزدهم هجری شمسی، که مقارن با ایام میلاد با سعادت منجی عالم بشریت و قطب عالم امکان حضرت ولی‌عصر (ارواحنا فداه) شده است، را به همه استادان ارجمند، همکاران شریف و دانشجویان عزیز دانشگاه صدا و سیما تبریک عرض می‌کنم. برای یکایک اعضای این خانواده‌ی بزرگ علمی و فرهنگی در سال جدید سلامتی و بهروزی و توفیق روزافزون آرزو دارم.
اکنون که در آغاز قرنی جدید قرار داریم، شایسته است مروری بر قرن چهاردهم هجری شمسی داشته باشیم که شاهد یکی از بزرگترین تحولات تاریخ بشر بود. در زمانه‌ای که جهان در سیطره‌ی ظلمتی فراگیر و ظلمی عالم‌گیر سرگشته و متحیر بود، و گویی همه‌ی راه‌ها به آسمان مسدود و بشریت اسیر مناسبات زمینی مستکبران شده بود، ناگهان انفجاری از نور چشم‌ها را خیره کرد و راهی نو گشود به سمت قله‌های کمال و سعادت. انسان بریده از نیستان حقیقت و دور شده از سرچشمه‌های حکمت و گنج‌های فطرت با فراخوانی دوباره به آن عهد روز الست رهنمون شد. اسلام ناب محمدی (ص)، که همچون سایر ادیان الهی در آغاز قرن چهاردهم هجری شمسی مهجور و غبارگرفته و بی‌تأثیر در تحولات عالم بود، به فضل الهی و مدد «روح الله» و مجاهدت ملت مسلمان ایران و به برکت خون شهداء بار دیگر احیاء شد و اکنون در طلیعه‌ی قرن پانزدهم شمسی به نیرویی عظیم و تأثیرگذار در متن تحولات جهانی تبدیل شده است.
پرسشی که اکنون در برابر همه‌ی ما قرار دارد این است که در آستانه‌ی قرن جدید که ان شاءالله سرآغاز روزی نو و روزگاری نو برای جهانیان و عصر ظهور تمدنی نوین مبتنی بر دین و علم و عدل خواهد بود، ایران اسلامی در کدام موقعیت تاریخی قرار دارد و ما در این زمانه چه مسئولیتی برعهده داریم؟
بی‌تردید مبارزه با جنود جهل و لشکریان ظلم که اکنون بر ارکان قدرت جهانی خیمه زده‌اند مستلزم رشد آگاهی و بسط معرفت و نشر حقایق در میان مردمان جهان است. در دنیای امروز توسعه‌ی فناوری‌های ارتباطی و رسانه‌ای همزمان بزرگترین تهدیدها و بزرگترین فرصت‌ها را برای جبهه‌ی حق پدید آورده است. نبرد عظیم آخرالزمانی میان حق و باطل نیازمند مجاهدانی است که متکی به ایمان و اراده و مسلح به دانش و مهارت برای پیکار با امواج تاریکی باشند و پرتوهای ایمان و نور حقیقت را بر دل‌ها و ذهن‌ها بتابانند، تا در میدان «جهاد تبیین» پرچمدار روایت فتح الفتوح باشند و زمینه‌ساز انعکاس ندای «ألا یا أهل العالم...».
دانشگاه صدا و سیما تربیت چنین مجاهدانی را مأموریت اصلی و سرلوحه‌ی همه‌ی راهبردها و برنامه‌های خود می‌داند و این مسئولیت سترگی است که در طلیعه‌ی قرن پانزدهم هجری همه‌ی ما، اعم از استاد و مدیر و کارمند و دانشجو، باید به اتفاق شانه زیر بار آن دهیم. در این راستا در سال ۱۴۰۰ مهمترین اقدام دانشگاه که جمع کثیری از استادان و مدیران و کارکنان و دانشجویان در آن مشارکت داشتند، تدوین و تنظیم «طرح جامع فرهنگی» بود. این طرح که نخستین جلسات برنامه‌ریزی آن بعد از برگزاری «همایش رسانه و مکتب سلیمانی» در سال ۱۳۹۹ و با استعانت از روح آن شهید والامقام تشکیل شد، پس از یک سال تلاش و کوشش جمعی، مطالعات و تحقیقات اسنادی و میدانی، کسب نظر از نخبگان و خبرگان امور فرهنگی و تربیتی و برگزاری حدود ۸۰ جلسه کارشناسی در قالب کارگروه‌های مختلف و ستاد مرکزی، سرانجام در دومین سالگرد شهادت سردار رشید اسلام سپهبد حاج قاسم سلیمانی در دی ماه ۱۴۰۰ رسماً رونمایی شد. در این طرح تلاش شده تا همه‌ی نیازهای معرفتی، فرهنگی و مهارتی دانشجویان به تفکیک رشته و مقطع در قالب یک برنامه‌ی منسجم و دقیق از نیمسال نخست تا فارغ‌التحصیلی در کنار برنامه‌ی آموزشی اصلی پیش‌بینی شود.
با عنایت جناب آقای دکتر جبلی ریاست محترم سازمان، که در دوره‌ی جدید همواره بر نقش و جایگاه کلیدی دانشگاه صدا و سیما در پشتیبانی علمی و پژوهشی از تحول در رسانه ملی و تربیت نیروی انسانی متعهد، انقلابی و کارآمد تأکید کرده‌اند، این طرح علاوه بر تصویب در هیات امناء دانشگاه در شورای معاونین سازمان نیز مطرح شد و به عنوان مصوبه‌ی شورای معاونین جهت اجرا به دانشگاه صدا و سیما ابلاغ شد. همه‌ی معاونت‌ها و مراکز سازمان نیز موظف شدند در جهت اجرای این طرح، خصوصاً در فراهم آوردن فرصت‌های کارآموزی و مهارت افزایی برای دانشجویان، با دانشگاه صدا و سیما همکاری لازم را داشته باشند.
اما اجرای این طرح جامع فرهنگی، مشارکت همه‌جانبه‌ی استادان، مدیران، کارکنان، تشکل‌ها، انجمن‌ها و کانون‌های دانشجویی را هم می‌طلبد. امید است با اجرای آن نسل جدیدی از دانش‌آموختگان دانشگاه صدا و سیما با ره‌توشه‌های غنی‌تری از علم، معرفت، فرهنگ، ادب و هنر و با کسب مهارت‌ها و تجربه‌های حرفه‌ای بیشتر به سوی میدان عظیم جهاد فرهنگی و رسانه‌ای رهسپار شوند.
سال ۱۴۰۰ برای دانشگاه صدا و سیما نخستین سال اجرای برنامه‌ی ۵ ساله راهبردی و عملیاتی (۱۴۰۴-۱۴۰۰) مصوب هیأت امناء بود. با پیگیری‌های حوزه اطلاعات و برنامه‌ریزی و همکاری همه‌ی معاونت‌ها، دانشکده‌ها و مدیریت‌ها گزارش عملکرد دقیق همه‌ی بخش‌ها بر اساس شاخص‌های سنجش‌پذیر برنامه‌ی مصوب رصد شد. علی‌رغم تداوم شرایط کرونایی بحمدالله دانشگاه در تحقق بیش از ۷۰ درصد برنامه‌ها موفق بود. در این سال تعداد دانشیاران دانشگاه به ۱۲ نفر و تعداد استاد تمام به ۲ نفر افزایش یافت. برای نخستین بار دانشگاه صدا و سیما در مقطع دکتری مطالعات رادیو و تلویزیون دانشجو پذیرفت و سه رشته جدید کارشناسی ارشد فلسفه رسانه، تهیه‌کنندگی پویانمایی و تولید چندرسانه‌ای نیز به فهرست رشته‌های دانشگاه اضافه شد. پس از دو سال وقفه امتحانات دانشگاه به صورت حضوری برگزار شد و ان شاءالله در سال جدید نیز شاهد برگزاری حضوری کلاس‌ها خواهیم بود. برگزاری اردوی طرح ولایت توسط معاونت فرهنگی، اردوی راهیان نور دانشجویان توسط بسیج دانشجویی و برگزاری اردوی راهیان نور اعضای هیات علمی‌با همکاری نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از دیگر فعالیت‌های فرهنگی شاخص دانشگاه در سال ۱۴۰۰ بود.
در حوزه‌ی پژوهش شاهد آغاز به کار نخستین پژوهشکده تنظیم‌گری و سیاست‌گذاری رسانه کشور در دانشگاه صدا و سیما و برگزاری همایش‌ها و هم‌اندیشی‌های علمی مختلف بودیم که از آن جمله می‌توان به: سمپوزیوم هوش مصنوعی و رسانه، همایش حکمت مطهر با گواهی علمی ISC ، هم‌اندیشی هویت‌محوری و عدالت‌گستری در رسانه ملی، نشست‌های‌ علمی ویژه‌ی بزرگداشت سالگرد علامه مصباح یزدی و سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، سلسله نشست‌های تخصصی «رسانه ملی در مسیر تحول» و نیز مشارکت در برگزاری اجلاس فناوری رسانه اشاره کرد. برگزاری ۵ کرسی‌ علمی ترویجی با گواهی شورای عالی انقلاب فرهنگی، و انتشار ۱۴ جلد کتاب و ۸ شماره مجله علمی-پژوهشی از دیگر فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه بود.
در حوزه فنی و زیرساخت بالاخره پس از سال‌ها انتظار و پیگیری یکی از استودیوهای دانشگاه مجهز به امکانات و تجهیزات تصویربرداری HD شد. تالاراجتماعات شهید سلیمانی و تالار جلسات شهید مهندس دانشگاه نیز در سال ۱۴۰۰ مجهز به دوربین‌ها و تجهیزات HD شدند و از این پس برای ضبط و پخش تصاویر مراسم مختلف از این تالارها نیازی به واحد سیار نخواهد بود. سامانه جدید الکترونیکی ثبت نام برای خدمات تغذیه و ترابری دانشجویان با فناوری تشخیص چهره نیز نصب و راه اندازی شد. کمک هزینه تحصیلی دانشجویان نیز که در سال ۱۳۹۷ سه برابر افزایش یافته بود مجددا در سال ۱۴۰۰ بیش از دوبرابر افزایش یافت که امیدواریم با حمایت ریاست محترم سازمان در سال جدید هم بار دیگر افزایش یابد.
همچنین در سال ۱۴۰۰ برای نخستین بار گزارش عملکرد تفصیلی دانشگاه(1396-1399) برنامه راهبردی و عملیاتی پنج ساله مصوب (1400-1404) و طرح جامعه فرهنگی دانشگاه برای اطلاع عمومی در پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه منتشر شد و دسترس همگان قرار گرفت که امید است استادان، کارشناسان و دانشجویان ضمن مطالعه‌ی آنها ما را از نقدها و نظرات ارزنده خود بهرهمند نمایند. هیچ کدام از این دستاوردها بدون تلاش و مجاهدت ارزنده استادان، مدیران و کارکنان شریف دانشگاه، و نیز اهتمام و همکاری دانشجویان عزیز مقدور نبود. به عنوان خادم این دانشگاه از همه این عزیزان صمیمانه تشکر و قدردانی می‌کنم. امید که این تلاش‌ها و خدمات مرضی درگاه حضرت حق و مورد عنایت حضرت ولی‌عصر (ارواحنا له الفداء) قرار گیرد.

تا پیشِ بخت باز روم تهنیت کنان
کو مژده‌ای ز مقدمِ عیدِ وصالِ تو


شهاب اسفندیاری
رئیس دانشگاه صدا و سیما
۰۱/۰۱/۰۱

امتیاز شما