۱۴۰۱/۰۵/۳۱- ۰۸:۳۶ - مشاهده: ۳۷۱

رئیس دانشگاه صداوسیما عضو شورای عالی برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم شد

دور جدید فعالیت شورای عالی برنامه‌ریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور دکتر زلفی گل وزیر علوم برگزار شد. دکتر شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صدا و سیما نیز در این دوره توسط وزارت علوم به عضویت شورای عالی برنامه ریزی آموزشی درآمد.

نخستین جلسه دوره جدید فعالیت این شورا روز یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ برگزار شد. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اولین جلسه دوره جدید شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی گفت: با احیای این شورا، مباحث تحول در آموزش عالی و توجه به محتوای برنامه‌های درسی، جدی تر از گذشته دنبال می‌شود.

رئیس دانشگاه تهران، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی و رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این شورا عضویت دارند. دکتر اسفندیاری تنها عضو این شورا از میان اعضای هیات علمی رشته‌های هنر و رسانه است.

در ادامه این نشست، دکتر قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم و دکتر رضا نقی زاده مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی توضیحاتی در خصوص آیین نامه جدید شورای عالی برنامه ریزی ، شیوه نامه شورا و تشکیل کارگروه‌ها و کمیسیون‌ها ارائه کردند و سپس شیوه نامه و چند برنامه درسی پیشنهاد شده  مورد بررسی قرار گرفت.

شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عالی ترین شورای این وزارتخانه است که بخشی از وظایف آن به شرح زیر است:

-     برنامه‌ریزی آموزشی و پژوهشی در سطح آموزش عالی بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و ارائه پیشنهادهای لازم به شورای عالی‌انقلاب فرهنگی در مورد خط مشی کلی و سیاست‌های آموزشی و پژوهشی و برنامه‌ریزی درسی تمام مقاطع تحصیلی و رشته‌های مختلف دانشگاهی‌ و اصلاح، تغییر و بازنگری برنامه‌های مصوب.

-     تهیه و تصویب آیین‌نامه‌های آموزشی و پژوهشی، و تدوین آیین‌نامه‌های داخلی گروه‌های برنامه‌ریزی، کمیسیونها و کمیته‌های تخصصی وابسته،‌تغییر و اصلاح آیین‌نامه‌ها.

-    تعیین عناوین رشته‌ها و مقاطع تحصیلی (‌کاردانی، کارشناسی، مهندسی، کارشناسی ارشد و دکتری.

-    ایجاد رشته‌ها و دوره‌های آموزشی و پژوهشی در سطح آموزش عالی، بررسی، حذف یا ادغام رشته‌ها و گرایشهای تحصیلی در مقاطع مختلف‌ دانشگاهی.

-    تعیین و تصویب ضوابط تشکیل گروه‌های برنامه‌ریزی و کمیته‌های تخصصی، و ایجاد، حذف یا ادغام کمیته‌ها و کمیسیونهای وابسته.

-    تعیین ضوابط، ارزیابی کار گروه‌های برنامه‌ریزی و ایجاد هماهنگی بین گروه‌ها و کمیته‌ها و تنظیم فعالیت آنها بر اساس خط مشی آموزشی و‌ پژوهشی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی.