تعداد بازدید : 574 - تاریخ خبر : یکشنبه 6 تیر 1400 - 12:16
حجت الاسلام والمسلمین دکتر خسروپناه :

دانشگاه صداوسیما باید به قرارگاه نظریه پردازی رسانه تبدیل شود

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه رئیس دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در دانشگاه صداوسیما احکام اعضای کمیته دستگاهی این دانشگاه را اعطا کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صداوسیما دکتر خسرو پناه در ابتدای سخنان خود در توضیحاتی درباره کرسی های نظریه پردازی گفت: ما در دبیرخانه هیات، علاوه بر برگزاری کرسی های نظریه پردازی و نوآوری برگزاری کرسی‌های ترویجی را هم اضافه کردیم که بعضی از این کرسی های ترویجی می تواند منتج به تولید نظریه های جدید شود.در این حدود ۸ سال بیش از 3600 کرسی ترویجی در دانشگاه‌های کشور برگزار شده است.
وی ادامه داد: ازدغدغه های اصلی بنده مباحث علمی مربوط به هنر و رسانه است و هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی نقد و مناظره می‌تواند بستر خوبی برای تولید اندیشه در این عرصه ها باشد که این نوعی جهاد است.
خسروپناه افزود : شاید این سوال مطرح شود که دانشگاه صدا و سیما مهارت محور است و برای تربیت نیروهای مورد نیاز سازمان صدا و سیما فعالیت می کند، بنابراین چه نیازی به نظریه پردازی در این دانشگاه است؟ من فکر می‌کنم نقش شما در این امر از دانشگاه‌های دیگر مثل دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه تهران مهمتر است چرا که هرگونه تولید رسانه‌ای یک پشتوانه نظری دارد و مبتنی بر نظریه‌های رسانه‌ای است و عمده نظریه های موجود بر اساس معرفت شناسی و انسان شناسی غربی است. اگر صدا و سیما می‌خواهد یک رسانه انقلابی و اسلامی باشد نیاز به نظریه‌پردازی متناسب با حکمت و فلسفه اسلامی دارد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه صدا و سیما باید تبدیل به قرارگاه نظریه پردازی رسانه شود یعنی نیازهای معرفتی رسانه را شناسایی کند و تبدیل به موضوعات کند و سوالات را مطرح کند و سپس با به‌کارگیری سایر دانشگاه های مرتبط نظریه های مورد نیاز این حوزه را تولید کند. برای مثال تعریف سینمای دینی و تولید نظریه های مرتبط با آن به عهده دانشگاه صدا و سیماست.
در ابتدای این جلسه نیز دکتر اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما گزارشی از فعالیت های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و همچنین نحوه جذب دانشجویان در مقاطع تحصیلی و رشته های گوناگون این دانشگاه و شیوه انتخاب دانشجویان برتر بر اساس نظام امتیاز بندی و معرفی به سازمان صدا و سیما جهت استخدام ارائه کرد.
این جلسه با حضور اعضای کمیته دستگاهی دانشگاه صداوسیما در سالن شهید مهندس دانشگاه برگزار شد و اعضای هیات علمی دانشگاه صداوسیما نیز از طریق سامانه آموزش مجازی آن را همراهی می‌کردند.