تعداد بازدید : 1233 - تاریخ خبر : چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400 - 11:45
شهید مطهری انقلاب فکری و معرفتی شیعیان آمریکای لاتین را هدایت کرده است

سهیل اسعد مبلغ آرژانتینی در همایش علمی «حکمت مطهر» گفت: مردم و اندیشمندان آمریکای لاتین، انقلاب اسلامی را با کتاب‌های شهید مطهری درک و دریافت کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما، دومین پنل ارائه مقالات در همایش علمی «حکمت مطهر» با مدیریت دکتر عزیزالله سالاری برگزار شد. در ابتدای این پنل، سهیل اسعد مبلغ آرژانتیتی به صورت آنلاین درباره موضوع «گرایش به اسلام در سطح بین‌الملل» صحبت کرد.
او گفت: یکی از مسائلی که در ابتدای انقلاب اسلامی در آمریکای لاتین وجود داشت این بود که کتاب‌های کمی از اسلام وجود داشت و آثار معدودی که وجود داشت، کتاب‌های برادران اهل تسنن از دانشگاه الازهر مصر بود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تعدادی از روحانیون شیعه به میدان آمدند و کتاب‌هایی را از امام خمینی، علامه طباطبایی و شهید مطهری ترجمه کردند.
وی با اشاره به تفکرات شهید مطهری و تاثیرگذاری آن در آمریکای لاتین گفت: شهید مطهری کسی است که انقلاب فکری و معرفتی شیعیان آمریکای لاتین را برعهده داشته و عمده درک ما از انقلاب اسلامی از کتاب‌های او بوده است. برای مثال کتاب «حقوق زن در اسلام» نوشته ایشان یکی از بهترین کتاب‌هایی بوده است که در آمریکای لاتین ترجمه شده و در عمق فکری جامعه ما نشسته است. کتاب‌های دیگر ایشان از جمله «جهاد»، «آزادی معنوی»، «حجاب» و ... ایشان نیز در دانشگاه‌های ما تدریس می‌شود و بسیار پرفروش است.
اسعد بیان داشت: دقت داشته باشید که شهید مطهری بسیاری از مسائل را از دریچه مقولات اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد. این موضوع یکی از ویژگی‌های بسیار خوب آثار شهید مطهری است. فضای آمریکای لاتین به شدت سیاسی و انقلابی است و کتاب‌های شهید مطهری بر این موضوع تاثیر مثبتی داشته است. ویژگی دیگر آثار شهید مطهری معنویت است. آثار او در باب معنویت بسیار غنی است که توانسته معنویت نابی را در منطقه ارائه دهد. باید بگویم که کتاب‌های ایشان و بعد معنوی آن در اسلام آوردن بسیاری از مردم آمریکای لاتین نقش داشته است.
این مبلغ آرژانتینی با اشاره به ویژگی دیگر آثار شهید مطهری گفت: ویژگی دیگر آثار و شخصیت ایشان عقلانیت است. او به عنوان یک فیلسوف، دین را با ادبیات عقلانی مطرح می‌کند. در حقیقت، مسیحیت کاتولیک در آمریکای لاتین و هم‌چنین تقویت اسلام در این منطقه را ازمنظر عقلانی در کتاب‌های خود مطرح می‌کند. شهید مطهری اولین عالم دینی است که ما با آن روبه‌رو شدیم و به همین دلیل بسیاری از مردم این منطقه از آثار ایشان بهره گرفتند. نقدهایی که ایشان بر سوسیالیسم داشته از جمله موضوعات مهمی است که خیلی به کارمان آمد. علاوه بر این، نگاه اسلام به دیگر مکاتب از منظر شهید مطهری بسیار دقیق بوده است.