تعداد بازدید : 620 - تاریخ خبر : سه شنبه 28 اردیبهشت 1400 - 10:16
شهید مطهری شهید گفتمان‌های سخت و چندوجهی است

حجت‌الاسلام دوست پرور در همایش «حکمت مطهر» گفت: جهل بی‌پایان زمان بر عمر شهید مطهری پایان گذاشت؛ از این منظر او شهید گفتمان است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین دوست پرورنماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صدا و سیما در بخش دیگری از این مراسم با طرح یک ادعا و پاسخ به آن صحبت کرد و گفت: شهید مطهری مرد گفتمان‌های سخت و چندوجهی است. در توضیح اینکه چرا معتقدم او مرد گفتمان‌های چندوجهی است باید توضیح بدهم که وقتی کتاب‌های نیچه را می‌خواندم هرگز نفهمیدم که چرا او فیلسوف شده است؟ کمی بعد به این نتیجه رسیدم که غرب، نیازمند یک توجیه‌گر با بافت‌های فلسفی است، چگونه می‌توان از اقتدارگرایی صحبت کرد، اگر نیچه نباشد؟ به همین شکل به میشل فوکو رسیدم؛ او فیلسوفی معاصر با شهید مطهری است. غرب فوکو را به عنوان نظریه‌پرداز گفتمان معنا می‌کند در حالی که واقعا این‌چنین نیست. به عبارت دیگر، غرب رندانه توانست میشکل فوکو که فردی تک ساحتی با گرایشات سیاسی است را به عنوان تئوریسین گفتمان معرفی کند. در کنار این دو نفر شخصیتی به نام استاد مطهری وجود دارد. با مروری بر نوشته‌ها، آثار و سخنرانی‌های او می‌بینید که فردی چند وجهی است اما هیچ وقت او را به عنوان تئوریسن گفتمان معرفی نمی‌کنند.
وی اضافه کرد: در بخش ابتدایی صحبتم اشاره کردم که شهید مطهری مرد گفتمان‌های سخت است؛ زمانی که او دست به نگارش کتاب «تحریفات عاشورا» می‌زند تصور اینکه در چه جامعه‌ای سخنرانی می‌کند، بسیار سخت است. حتی زمانی که کتاب خدمات متقابل ایران و اسلام را به رشته تحریر درمی‌آورد، شرایط عجیبی حاکم است. از یک سو پهلوی‌ها بر هویت ایرانی و ملی‌گرایی تاکید دارند و از سوی دیگر موضوع اسلام‌گرایی مطرح است اما شهید مطهری منصفانه وارد میدان شده و این کتاب ارزشمند را به یادگار می‌گذارد. بنده معتقدم که این کتاب نظریه‌ای استراتژیک است.
حجت الاسلام و المسلمین دوست پرور تاکید کرد: اوج گفتمان سخت شهید مطهری در کتاب «شرح مبسوط منظومه‌» اوست. او در آن کتاب بین باورهای پیشین با باورهای نشسته بر قلب قرار گرفته و سخنرانی می‌کند. قلم زدن در چنین فضایی بسیار سخت است.
وی در پایان گفت: بنده معتقدم که شهید مطهری شهید گفتمان نیز هست؛ درست است که او مرد گفتمان سخت و چندوجهی است اما در سطحی بالاتر معتقدم که او شهید گفتمان است. جهل بی‌پایان زمان بر عمر ایشان پایان گذاشت و از این منظر می‌توانیم او را شهید گفتمان بنامیم.