تعداد بازدید : 536 - تاریخ خبر : دوشنبه 21 مهر 1399 - 09:47
درخشش فیلم دانشجویان دانشگاه صداوسیما در جوایز ABU 2020

فیلم کوتاه «صفر کلوین» به عنوان یکی از نامزدهای نهایی رقابت های بین المللی ABU Prizes2020 برگزیده شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صداوسیما، محمد حسام پور، مدیر همکاری های علمی و امور بین الملل با اعلام این خبر گفت: امسال 16 اثر از آثار رادیویی و تلویزیونی دانشجویان دانشگاه صداوسیما برای شرکت در بخش های مختلف این مسابقات از سوی مدیریت همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه ارسال شد و «صفر کلوین» نیز در بخش کودک این رقابت ها شرکت داشته که در مرحله نهایی با سه اثر از شبکه NHKژاپن، ABCاسترالیا و ZDF آلمان (تولید مشترک) به عنوان آثار برتر این بخش به رقابت خواهد پرداخت. حسام پور برگزیده شدن اثری از دانشگاه صداوسیما در رقابت با تلویزیون های بزرگ آسیایی را موفقیتی ارزشمند برای دانشگاه صداوسیما دانست و این موفقیت را حاصل تلاش و خلاقیت دانشجویان، افزایش چشمگیر بودجه تولید دانشجویی و حمایت امور بین الملل دانشگاه در راستای ارائه آثار دانشجویان به جشنواره های معتبر جهان عنوان کرد.
شعیب حسینی مقدم، عضو هیات علمی دانشگاه صداوسیما و مدیر تولید دانشجویی دانشگاه نیز درمورد نحوه ساخت این اثر گفت: طرح اولیه این پروژه توسط دو دانشجوی دانشگاه به واحد تولید دانشجویی ارائه شد و طی جلسات متعددی، فیلم نامه اثر تکمیل شد. در ابتدا این اثر «صبح روز بعد» نام گذاری شده بود و در نهایت به «صفر کلوین» تغییر یافت. ابتدا بودجه محدودی به این کار اختصاص یافته بود ولی با توجه به ویژگی های این اثر با حمایت رئیس محترم دانشگاه و اعضای شورای تولید دانشجویی بودجه آن به صورت ویژه افزایش یافت و با رایزنی های متعدد و جلب مشارکت شبکه امید این اثر با کارگردانی سبحان واقعی و علی فیضی پور ساخته شد.
این اثر دانشجویی در جشنواره های متعددی نیز شرکت کرده و مورد استقبال قرار گرفته و سال 1398 در جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان اصفهان نیز به بخش اصلی برگزیدگان ملی راه یافت. در جشنواره سالانه اتحادیه ABU نیز در بخش کودک ارسال شده و به بخش نهایی رقابت ها راه پیدا کرده است.
سبحان واقعی دانشجوی دانشگاه صداوسیما که یکی از دو کارگردان و نویسنده این اثر است درباره روند تولید این فیلم گفت: تولید این اثر درابتدا ساده به نظر می رسید ولی در طول تولید با سختی ها و موانع زیادی توام شد و برآورد مالی آن نیز افزایش چشمگیری داشت و ما همه نیرو و توان خود را به کار گرفتیم و به عنوان اولین کار دانشجویی، طی این روند برای ما لذت بخش و بسیار آموزنده بود. علی فیضی پور نیز از زحمات و حمایت های آقایان حسینی مقدم و سجادی صدر در مراحل تولید این اثر تشکر و قدردانی کرد و حمایت از تولید آثار دانشجویی را گامی به سوی ارتباط مستمر و گسترده تر بین دانشجویان دانشگاه و فرایندهای تولید تلویزیونی و رادیویی دانست.
اتحادیه ABU با 256 عضو از 70 کشور منطقه برگزار کننده این مسابقات است. ABUPrizes یکی از معتبرترین مسابقات در زمینه رسانه است و سالانه از بهترین محتوای رادیویی، تلویزیونی و رسانه های جدید از سازمان های عضو در منطقه آسیا و اقیانوسیه تجلیل می کند. آخرین بار در سال1393 (2014) یک اثر رادیویی با نام «مسواک» از تولیدات دانشجویان دانشگاه صداوسیما در بخش آنونس خدمات اجتماعی این جوایز مورد تقدیر قرار گرفته بود.
داستان «صفر کلوین»درباره پسری به نام امیر است که در تلاش است هواپیما بسازد ولی مدرسه بدون توجه به علاقه پسر فقط به کسب نمره تمرکز داشته و انتظار دارد پسر، نمره بهتری کسب کند و او باید از بین این دو یکی را انتخاب کند.