تعداد بازدید : 527 - تاریخ خبر : سه شنبه 15 مهر 1399 - 12:35
تشکیل شورای «اخلاق در پژوهش» در دانشگاه صداوسیما

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در پی ابلاغ دستورالعمل آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی به دانشگاه‌ها از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، شورای «اخلاق در پژوهش» دانشگاه صداوسیما تشکیل و اعضای آن معرفی شدند.

دکتر اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما در ابتدای این جلسه بر اهمیت لزوم آگاهی بخشی و ترویج اصول اخلاقی و ضوابط صحیح کار علمی و پژوهشی تاکید کرد .
وی گفت بر اساس آنچه وزارت علوم و تحقیقات و فناوری به دانشگاه ها ابلاغ کرده است شورای حاضر را تشکیل داده و امیدواریم این شورا در اجرای این قانون اهتمام لازم را داشته باشد و اطلاع رسانی لازم در خصوص مفاد قانون و آیین نامه اجرایی آن انجام شود تا استادان و دانشجویان کاملا با این قانون و آیین نامه اجرایی آن آشنا شوند.
حفظ ارزشهای اسلامی‌در انتخاب موضوع و روند انجام تحقیق، حفظ حقوق آزمودنی، پژوهشگر و سازمان مجری پژوهش، رعایت موازین حقوقی، اخلاقی و ملی در تمامی‌پژوهش‌ها، ترویج فرهنگ استفاده از مشاورین اخلاقی و حقوقی در برنامه‌های تحقیقاتی، سیاستگذاری در امر اخلاق در پژوهش ، ترویج اخلاق پژوهش و درستکاری علمی‌در دانشگاه، رسیدگی به موضوعات و مصادیق تخلف پژوهشی و ابلاغ آئین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های داخلی و کشوری از اهداف تشکیل شورای « اخلاق در پژوهش» دردانشگاه صداوسیما است.
همچنین دکتر طهماسبی معاون پژوهشی دانشگاه صداوسیما و دبیر این شورا، اقدامات انجام شده در راستای آغاز به کار شورای «اخلاق در پژوهش» دانشگاه صداوسیما را شرح داد و از اعضای شورا خواست چنانچه نکته ای در بررسی آیین نامه دارند بیان کنند که در ادامه هر کدام از اعضای شورا نکاتی درباره شیوه اجرای آیین نامه پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی بیان کردند.
دکتر طحان نظیف عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) و عضو حقوقدان شورای نگهبان نیز که از سوی رئیس دانشگاه به عنوان عضو حقوقدان شورای «اخلاق در پژوهش» دانشگاه صداوسیما منصوب شده است در این جلسه گفت: به نظر می رسد دانشگاه صداوسیما با توجه به موارد خاص خود نیاز به بومی سازی آیین نامه قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی دارد که این امر باید بر اساس قانون اولیه و آیین نامه مصوب هیات وزیران انجام پذیرد.
هیات وزیران در مرداد ماه 1398 به استناد تبصره 10 ماده واحده قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی که مصوب سال 1396 است، آیین نامه اجرایی قانون یاد شده را تصویب کرد. دستور العمل این آیین نامه در اواخر سال ۱۳۹۸ از سوی وزارت علوم به دانشگاهها ابلاغ شد.
در پایان این جلسه آقایان دکتر طهماسبی، دکتر طحان نظیف، دکتر زارعیان،دکتر اخگری، دکتر فتحی، دکتر مهدیان و دکتر پویا احکام عضویت خود در شورای « اخلاق در پژوهش» دانشگاه صداوسیما را از رئیس دانشگاه صداوسیما دریافت کردند.

برای دیدن تصاویر بیشتر اینجا را کلیک کنید