تعداد بازدید : 538 - تاریخ خبر : 1396/02/16 - 09:02
دانشگاه صدا و سیما میزبان میهمانان و اندیشمندان همایش حکمت مطهر
به مناسبت فرا رسیدن دوازدهم اردی بهشت، سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری همایش حکمت مطهر به میزبانی دانشگاه صداوسیما با حضور مقامات کشوری، استادان، پژوهشگران و محققان آثار شهید مطهری برگزار شد.

دکتر شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه  صداوسیما در آغاز این همایش ضمن خیر مقدم به میهمانان گفت: شهید مطهری بین عالم و مصلح تفاوت قائل شده اند. شاید تصور کنیم که عالم کسی است که صرفا علم دارد ولی مصلح کسی است که در میدان اجتماعی هم وارد عمل می‌شود، همانطور که شهید مطهری نیز در عرصه انقلاب وارد عمل شد.
وی گفت: اما در واقع وجه تمایز عالم از مصلح در نقد است. وجه تمایز شهید مطهری از بسیاری از عالمان هم در نقد بود. نه فقط نقد 'دیگری' که نقد 'خود'. نقد پایه و اساس تفکر است و در حقیقت شهامت شهید مطهری به دلیل نقد وضعیت و عملکرد خودمان است. ما امروز افزون بر تکریم شهید مطهری به تکریم نقد نشسته ایم. دکتر اسفندیاری گفت: البته همانطور که رهبر فرزانه انقلاب فرمودند نباید در شهید مطهری متوقف شویم. بلکه باید راهشان را ادامه دهیم و ادامه این راه نیز با نقد ممکن است.
 دکتر حداد عادل مشاور عالی رهبرمعظم انقلاب هم ضمن تشکر از سازمان و دانشگاه صداوسیما برای برگزاری همایش حکمت مطهر، گفت: همه باید مطهری را بشناسند و بشناسانند اما این وظیفه بیش از همه بر عهده صداوسیماست.وی افزود:  وجود استاد مطهری مانند چشمه جوشانی است که هیچوقت  فوران نعمت از آن قطع نمی‌شود. اگر جسم او از میان ما رفته است، فکرش در جامعه ما باقی است.رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی گفت: از میان همه اوصاف شهید مطهری، صفت تفکر عقلانی وی برجسته است. شهید مطهری نگاه عقلانی به هستی، انسان و دین داشت. اگر می‌بینیم امام راحل به شهید مطهری ابراز علاقه می‌کنند، این جنبه عاطفی ندارد، بلکه علتش توجه امام به نگاه عقلانی استاد مطهری است. حداد عادل افزود: بزرگ‌ترین میراث شهید مطهری برای آینده، شیوه نگاه او به دین است. آن چیزی که کهنه نمی‌ شود و آن امری که باید همیشه آن را حفظ کنیم درک عقلانی دین است و امروز بیش از هر زمان دیگری باید از وجه عقلانی دین دفاع کنیم.
وی گفت: سکولاریسم بلایی است که ممکن است انسان متدین هم گرفتارش بشود. حداد عادل افزود: شهید مطهری اصلاح نظام حکومت را اساسی‌ترین کار می‌دانست و همه کارهای دیگر وی بر اساس این بود که نظام اسلامی، حکومت اسلامی و دین  در جامعه حاکم و برقرار شود.
علی مطهری، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی هم در همایش حکمت مطهر گفت: استاد مطهری در ماه‌های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، روی چند مسئله، هدف  و آرمان تاکید داشتند. یکی از این موارد عدالت بود. استاد مطهری می‌گفت اگر ما به مسئله عدالت اهمیت لازم را ندهیم، انقلاب ما با شکست مواجه خواهد شد.وی افزود: مسئله دیگری که استاد مطهری روی آن تاکید فراوان داشتند، مسئله آزادی بیان و تفکر است و هشدار می‌دهند که مبادا جوانان ما برای دفاع از اسلام و انقلاب جلوی اظهار نظر و انتقاد مخالفان را بگیرند زیرا از اسلام فقط با یک نیرو می‌ توان دفاع کرد و آن آزادی دادن به افکار مخالف و پاسخ به این افکار است. وی  گفت: استاد مطهری در مسئله استقلال اعم از سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... بر استقلال فرهنگی تاکید بیشتری دارند و معتقد بودند از استقلال فرهنگی بالاتر، استقلال مکتبی است که ما به مکتب خودمان اعتماد داشته باشیم و بدانیم که برای اداره جامعه اسلام کافی است و نباید در این زمینه خودباخته باشیم، همانگونه که رهبر انقلاب هم بسیار بر آن تاکید داشته اند. وی افزود: ممکن است فکر کنیم، آنچه دین می‌گوید عدل است ولی حقیقت آن است که آنچه عدل است دین می‌گوید وعدل، ماقبل دین در ضمیر، وجدان و عقل هر انسانی وجود داشته است.  وی گفت: بی‌عدالتی در اجتماع دو اثر مهم دارد. اول پدید آمدن عدم تعادل روانی در جامعه در اثر پیداشدن دو طبقه  محروم و دچار عقده‌های روانی و طبقه پرتوقع و بی جهت عزیز شده، و دوم رشد کردن پدیده بخت و اقبال است یعنی فردی که احساس کند عدالتی وجود ندارد و ملاک پول و پارتی است، به این فکر می‌کند که کار و پیشرفت ملاک نیست بلکه رابطه و شانس ملاک است. سخنران دیگر همایش حکمت مطهر دکتر عماد افروغ بود که گفت: شهید مطهری، نگاهش زمانی و مکانی نیست و ابعاد فرازمانی و فرامکانی دارد ونباید وی را به شرایط جغرافیایی خاص محدود کرد. وی افزود
: از زمان دکارت تا کنون در غرب شاهد دوگانگی‌هایی بوده ‌ایم. در جامعه ما نیز، درد همین دوگانگی‌ها وجود دارد. مثل دانشگاه و جامعه که هیچ ربطی به هم ندارند. درد ما امروز درد وحدت در عین کثرت و وجود این دوگانگی‌هاست. وی گفت: دین، دانشگاه و فلسفه باید خادم باشند، در حالی که همه این‌ها تبدیل به مخدوم و انسان تبدیل به خادم شده است. به عبارتی انسان قربانی چیزهایی شده است که خودش آن ها را خلق کرده است.

کتاب «رادیو در عصر دوم» تالیف دکتر محمد اخگری و کتاب «جامعه شناسی انتقادی تبلیغات تجاری» در انتشارات دانشگاه صداوسیما منتشر شد
آیین آغاز سال تحصیلی97 - 1396 با حضور استادان و دانشجویان دانشگاه صدا وسیما برگزار شد.
جدول زمان بندی مراجعه داوطلبان آزمون سراسری سال 1396 به دانشگاه صدا و سیما
طی حکمی از سوی دکتر علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما و رئیس هیأت امنای دانشگاه صدا و سیما، دکتر شهاب اسفندیاری به سمت «رئیس دانشگاه صدا و سیما» منصوب شد.
تجلیل از آقای داوود میرباقری، کارگردان برجسته میهن اسلامی و خالق آثار ماندگار " امام علی ع" و " مختار" و اهدا لوح و حمایل استاد افتخاری دانشگاه صدا و سیما به ای...