تعداد بازدید : 153 - تاریخ خبر : پنج شنبه 8 آذر 1397 - 03:08
رییس دانشگاه صدا و سیما خبر داد:
راه اندازی اولین دپارتمان بازی های رایانه ای و جلوه های ویژه

در آینده ای نزدیک، فعالیت دانشکده هنرهای دیجیتال و اولین دپارتمان بازی های رایانه ای و جلوه های ویژه را در دانشگاه صدا و سیما شاهد خواهیم بود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما دکتر شهاب اسفندیاری در دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی تحقیقات بازی های دیجیتال که در این دانشگاه برگزار شد، گفت: حدود 50 سال پیش که موسسه عالی رادیو و تلویزیون در ایران تأسیس شد در آسیا مرکز آموزش عالی اندکی وجود داشت که به پژوهش در حوزه رسانه بپردازد. امروز ما از میراث ارزشمند 5 دهه آ‌موزش و پژوهش و تربیت نیروی انسانی برخورداریم که خود فرصتی برای توسعه صنعت بازی های رایانه ای است.

وی افزود: با توجه به اینکه کمی دیر وارد صنعت بازی های رایانه ای شده ایم ولی هنوز فرصت هایی داریم که می تواند این تأخیرها را جبران کند. در دانشگاه صدا و سیما بسیاری از رشته ها به بازی های رایانه ای مرتبط است از جمله رشته های فنی مهندسی، هنری، ارتباطات و مطالعات رسانه و به زودی دانشکده هنرهای دیجیتال هم شروع به فعالیت کرده و اولین دپارتمان بازی های رایانه ای و جلوه های ویژه را در کنار سایر دانشکده ها و دپارتمان ها خواهیم داشت.

اسفندیاری ادامه داد: برخی از اساتید دانشگاه در حوزه بازی های رایانه ای از سال ها قبل پژوهش هایی انجام دادند و خوشحالیم که امسال میزبانی این همایش به دانشگاه ما سپرده شده است.

رییس دانشگاه صدا و سیما گفت: همچنین در این کنفرانس از 6 جلد کتاب جدید در حوزه بازی های رایانه ای رونمایی خواهد شد که توسط انتشارات دانشگاه منتشر و از سوی بنیاد ملی بازی های رایانه ای حمایت شده است.

وی تصریح کرد: اکنون در یک میدان رقابت سخت و نابرابر در حوزه بازی های رایانه ای قرار داریم، میدانی که کشورهای دیگر در آن پیشرو هستند ولی ما برای جبران این تأخیر، ظرفیت ها و فرصت هایی را در اختیار داریم که بسیار راهگشا خواهند بود.

اسفندیاری، صنعت سینمایی کشور را فرصتی برای استفاده در حوزه بازی ها برشمرد و گفت: دانشگاه های ما 5 دهه در حوزه فنی رسانه ای نیرو آموزش داده اند و ظرفیت نیروی انسانی آموزش دیده ما یک مزیت مهم نسبت به دیگر کشورهاست. همچنین صنعت سینمایی کشور یک فرصت برای استفاده در حوزه بازی هاست و این امکان تبادل تجربه بین صنعت سینما، رادیو و بازی های رایانه ای را باید قدر دانست و نویسندگانی که فیلم نامه های موفقی نوشته اند از این به بعد باید به این حوزه هم توجه ویژه ای داشته باشند.

رییس دانشگاه صدا و سیما در ادامه افزود: میراث گرانقدر ادبی، دینی، اسطوره ها، آیین ها، شخصیت های بزرگ علمی و رویدادهای مهم از جمله دفاع مقدس می تواند در الهام بخشی به بازی های رایانه ای نقش مهمی را ایفا کند همان طور که دلیل موفقیت هالیوود در سینما بهره گیری از اسطوره ها و افسانه ها است.

وی بیان کرد: ناگفته نماند فاصله هزار میلیارد دلاری ما با کشورهایی مثل آمریکا و چین که 20 تا 25 میلیارد دلار گردش مالی بازی های رایانه ای شان است، بسیار زیاد است ولی فرصت های فرهنگی را نباید نادیده گرفت و از ادبیات و فرهنگی که بین ما و دیگر کشورها مشترک است باید به خوبی بهره برد.

اسفندیاری با بیان اینکه یادگیری از طریق بازی مسئله مهم جامعه امروز است، گفت: میانگین سن کاربران بازی در ایران 19 سال است پس همان طور که باید نگران اثرات منفی بازی‌ رایانه ای در گرایش جوانان به سوی جدایی از اعضای خانواده و کاهش تعامل در فضای حقیقی باشیم باید از فرصت های مثبت این بازی ها برای انتقال ارزش های انسانی، مهارت های فردی و گروهی و دانش جمعی استفاده کرد.

رییس دانشگاه صدا و سیما افزود: در حال حاضر زمان استفاده از بازی های رایانه ای 90 دقیقه در روز برآورد شده پس باید فرصت استفاده از بازی های رایانه ای مورد توجه قرار گیرد زیرا در حال حاضر این مدت زمان توسط شرکت های بازی ساز، برنامه ریزی می شود که عمدتا پسران را به کشتار و خشونت فرا می خوانند. همچنین تأثیری که این بازی ها بر دختران نوجوان خواهد داشت در تغییر سبک زندگی و روی آوردن زودهنگام و افراطی به تجملات ظاهری است.

شایان ذکر است دکتر اسفندیاری در حاشیه این کنفرانس از نمایشگاه نوآوری های بخش دیجیتال بازدید کرد.

عکس از علیرضا وزیری - دانشکده هنرهای دیجیتال

دکتر میناوند عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما به مرتبه علمی « دانشیاری » ارتقاء یافت.
آیت الله صدیقی در جمع دانشجویان دانشگاه صدا و سیما گفت: شما جوانان قدر ایام جوانی را بدانید چرا که سیرالی الله در جوانی آسان تر است.
مراسم روز دانشجو با حضور استاد رحیم پور ازغدی در دانشگاه صدا و سیما برگزار می شود.
روز دانشجو در دانشگاه صدا و سیما با توزیع گل و شیرینی میان دانشجویان گرامی داشته شد.
درس اخلاق استاد آیت الله کاظم صدیقی در دانشگاه صدا و سیما برگزار می شود.