اطلاعات پایان نامه

مطالعه ی مولفه های خلق قهرمان نوجوان بر اساس الگوی سفر قهرمان با در نظر گرفتن فرهنگ و هویت ایرانی

نام:
اكبر
نام خانوادگی:
كشتكار
گروه آموزشی:
دانشكده تولید رادیو، تلویزیون
مقطع تحصیلی:
كارشناسی ارشد
رشته تحصیلی:
تهیه كنندگی
عنوان پایان نامه:
تاریخ دفاع:
1393/11/25
شماره ثبت کتابخانه:
توضیحات:
چكیده
در چند ده? گذشته، برخی صاحب‌نظران حوزه ی فیلم‌نامه‌نویسی تلاش كرده¬اند الگوهای مختلفی را برای شخصیت‌پردازی قهرمان در سینما و تلویزیون طراحی كنند. الگوی سفر قهرمان وگلر، به دلیل تأكید بر مراحل رشد شخصیت قهرمان، رویكردی نو در حوزه فیلمنامه¬نویسی ایجاد كرده است. بااین‌وجود، فقدان پژوهش¬های مربوط به حوزه¬ی سفر قهرمان نوجوان، ضرورت مطالعه¬ی این پژوهش را به خوبی نمایان می¬سازد. این پژوهش، سفر قهرمان نوجوان را بر اساس الگوی سفر قهرمان وگلر، مورد بازخوانی قرارداده است. در این بازخوانی كه به شیوه اسنادی و كتابخانه‌ای صورت پذیرفته، مراحل سفر قهرمان نوجوان در حیطه¬ی كهن¬الگویی با در نظر گرفتن اقتضائات فرهنگ و هویت ایرانی، مورد مطالعه قرار گرفته است. در این مطالعه، یك مرحله از الگوی سفر قهرمان وگلر حذف و سه مرحله به آن اضافه گردید و در نتیجه‌ سفر قهرمان نوجوان در چهارده مرحله پی¬ریزی می¬شود. همچنین، فرهنگ و هویت ایرانی در دو مرحله‌ تأثیرگذار بوده اما تغییری اساسی در مراحل دیگر ایجاد نكرده است. این پژوهش تلاش می¬كند با ارائه و بررسی مراحل سفر قهرمان نوجوان، نشان دهد چگونه فیلمنامه¬نویس تلویزیونی و سینمایی می‌تواند با بهره¬گیری از این مراحل، قهرمان نوجوان را خلق كند. به‌عنوان نمونه¬ی مطالعاتی، ساختار روایی دو فیلم سینمایی «كودكی ایوان» و «كودك و فرشته»، بر اساس مدل پیشنهادی مورد بررسی قرار گرفته اند.

تصویر:
فایل پایان نامه: