اطلاعات پایان نامه

مقایسه تطبیقی مطالب مربوط به دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت 1396 روزنامه‏های ایران و جام‏جم

نام:
ایمان
نام خانوادگی:
ترکاشوند
گروه آموزشی:
دانشكده ارتباطات
مقطع تحصیلی:
کارشناسی ارشد
رشته تحصیلی:
روزنامه نگاری
عنوان پایان نامه:
تاریخ دفاع:
1396/11/30
شماره ثبت کتابخانه:
توضیحات:
در نظام های دموکراتیک، انتخابات فرصت مناسبی برای تحلیل کمی و کیفی فضای سیاسی جامعه فراهم می آورد. وسایل ارتباط جمعی، فضای مجازی و مطبوعات، نقش بسزایی در همبستگی ملی برای شرکت مردم در انتخابات دارند، رویکرد مطبوعات در نوع پرداختن به مطالب منتشر شده می تواند کاملا معنادار باشد. در این پژوهش با بررسی دو روزنامه ایران و جام جم در مقطع تاریخی اردیبهشت ماه 1396 دیدگاه ها و مواضع این دو روزنامه مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. سوال اصلی تحقیق عبارت است از اینکه رویکرد این دو روزنامه نسبت به موضوع انتخابات، برنامه های نامزدها و معرفی این برنامه ها چگونه بوده است؟ و در این خصوص از چه مولفه هایی برای برجسته کردن مطالب خود بهره گرفته اند؟ روش تحقیق این پژوهش، تحلیل محتوای کمی است. جامعه مورد بررسی، روزنامه¬های جام¬جم و ایران در اردیبهشت سال 1396 می باشد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که روزنامه ایران حامی دولت آقای روحانی بوده و از جریان اعتدال و اصلاح طلبان حمایت کرده است؛ به طوری که 79 درصد از مطالب، اخبار، مقالات و ... در حمایت از گرایش سیاسی اصلاحات و میانه رو ها به چاپ رسیده است. روزنامه جام جم با چاپ مقالات، اخبار و سخنرانی ها، تلاش کرده است که اعتماد شهروندان را جهت مشارکت گسترده عمومی و سلامت انتخابات جلب نماید و با عدم جهت گیری سیاسی به اهمیت و جایگاه انتخابات، عدم التهاب آفرینی و تشنج سیاسی و افکار عمومی بپردازد. 11 درصد مطالب روزنامه جام جم در حمایت اصلاح طلبان و 11 درصد نیز در حمایت جریان اصولگرایی بوده و تلاش این روزنامه در جهت فراجناحی بوده است.
تصویر:
فایل پایان نامه: