تعداد بازدید : 165 - تاریخ خبر : شنبه 12 آبان 1397 - 08:51
گفتگو با دکتر شهاب اسفندیاری
حباب اطلاعات؛ دستاورد « تصویرسازی غلط » غرب از ایران

رییس دانشگاه صدا و سیما گفت: امروز در شرایطی هستیم که هر شهروند یک رسانه است و تأثیرگذاری شهروندان بر فضای مجازی کمتر از تأثیرگذاری مقامات و مسئولین و رسانه‌ های سنتی نیست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما، پایگاه اطلاع‌ رسانی KHAMENEI.IR در گفتگو با آقای دکتر شهاب اسفندیاری، استادیار دانشگاه هنر و دانش‌ آموخته‌ دکتری « نظریه‌ انتقادی و مطالعات فیلم » از دانشگاه ناتینگهام انگلستان، به بررسی «مسئله‌ تصویرسازی غلط غرب از ایران»، «مرز هوشیاری مردم در مقابل تصویرسازی غلط» و «سازوکار مقابله با حباب اطلاعات در کشور» پرداخته است.

در این گفتگو، اسفندیاری تصریح کرد: امروز در شرایطی هستیم که هر شهروند یک رسانه است و تأثیرگذاری شهروندان بر فضای مجازی کمتر از تأثیرگذاری مقامات و مسئولین و رسانه‌ های سنتی نیست. بر این اساس همان‌ طور که در دفاع مقدس نیازمند یک بسیج عمومی بودیم که همه آمدند و وارد این میدان شدند تا از کشور خود و از هویت دینی و ملی خود و از تمامیت ارضی در برابر دشمن دفاع کنند، امروز هم چنین وضعیتی است.

وی افزود: ما نیازمند یک قرارگاه فراقوه‌ ای برای مدیریت تصویر جمهوری اسلامی هستیم تا بتواند از یک موضع ملی و عالی به همه‌ دستگاه‌ ها و نهادها و قوا درخصوص رعایت تصویر جمهوری اسلامی تذکر دهد. شاید لازم باشد به برخی مسئولین بگوییم لطفاً کمتر مصاحبه کنید چون بخشی از برنامه‌ رسانه‌ ای دشمن با استفاده از گفتارها و رفتارها و کردارهای مسئولین خود جمهوری اسلامی است.

رییس دانشگاه صدا و سیما در بخشی از این مصاحبه، گفت: در وقایعی که دی‌ ماه سال گذشته رخ داد، آنچه باعث شد خیلی زود این ماجراها خاتمه یابد این بود که صدا و سیما سیاست انسداد رسانه‌ ای را پیش نگرفت. رسانه‌ ملی موضوع را انعکاس داد، واقعیت را گفت و تلاش کرد برای پیدا کردن راهکار کمک کند و این بار صورت‌ مسئله را پاک نکرد. اگر بحرانی که ایجاد شده را با مردم در میان نگذاریم، نمی‌ توان انتظار داشت مردم برای حل آن مشارکت کنند.

اسفندیاری ادامه داد: برخی فکر می‌ کنند علت اینکه حجم وسیعی اخبار منفی علیه ایران می‌ آید این است که ایران ضعیف و ناتوان شده و در آستانه‌ فروپاشی است؛ این تصور غلطی است. اگر ایران کشور ضعیفِ در حال فروپاشی بود، نیاز به این حجم تبلیغات و آرایش رسانه‌ ای نبود. آنچه موجب شده این حجم تبلیغ و تصویرسازی غلط علیه ایران شکل بگیرد، دقیقاً اقتدار ایران است.

این استاد دانشگاه گفت: اینکه مردم ورود کردند و در شبکه‌ های اجتماعی با اخبار منفی مقابله می‌ کنند و به کمک هم به ترویج اخبار مثبت کمک می‌ کنند، به تقویت حس همبستگی کمک می‌ کند. این واقعیتِ جامعه است. در ۷-۶ ماه گذشته که شدیدترین فشارهای اقتصادی بر مردم ما وارد شده، طبق آمار کمیته‌ امداد، کمک‌های مردم به این نهاد ۲ برابر شده است. به نظر من مهم‌ ترین نقطه‌ اتکای ما همین مردم هستند. مردم ما به درجه‌ ای از آگاهی نسبت به دشمنان رسیده‌ اند که خوانش‌ های مخالف و انتقادی از پیام‌ های رسانه‌ ای دشمنان زیاد شده است. الان دست بی‌ بی‌ سی فارسی برای مردم ما خیلی رو شده است. این ناشی از این است که میدان، صریح‌ تر و آشکارتر شده است. ما اگر فرایند اطلاع‌ رسانی خود را صادقانه با مردم پیش ببریم، مردم پای دفاع از کشور خود خواهند ایستاد؛ همان‌ طور که در نبرد‌های پیشین ایستادند.

متن کامل مصاحبه دکتر شهاب اسفندیاری را در آدرس ( http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=40809 ) مطالعه فرمایید.

جلسه دفاع پروژه کارشناسی محمد معین باب الحوائجی با حضور دکتر شهاب اسفندیاری، رییس دانشگاه صدا و سیما و استقبال پرشور دانشجویان برگزار شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما، سبک زندگی غربی را بارزترین چالش امروزه دین در تمام جهان دانست.
فیلم کوتاه «شکار» ساخته دانشجوی کارشناسی ارشد تهیه کنندگی تلویزیون دانشگاه صدا و سیما به عنوان بهترین فیلم کوتاه جشنواره روسیه (Lampa) معرفی شد.
دبیر کمیته علمی پانزدهمین اجلاس بین المللی فناوری رسانه از حضور موفق و تاثیرگذار دانشگاه صدا و سیما در این اجلاس خبر داد.
نخستین روز ثبت نام و اخذ کارت حضور در پانزدهمین اجلاس بین المللی فناوری رسانه با استقبال دانشجویان دانشگاه صدا و سیما روبرو شد.