تعداد بازدید : 299 - تاریخ خبر : یکشنبه 23 اردیبهشت 1397 - 05:43
دکتر اسفندیاری؛
گسترش رسانه ها، سیطره مطلق « گفتمان تک فرهنگی » را به چالش کشیده است

رییس دانشگاه صدا و سیما فرآیند توسعه و گسترش رسانه ها را عامل به چالش کشیدن نظریه های جهانی سازی و سیطره مطلق « گفتمان تک فرهنگی » در دنیای امروز دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما، دکتر شهاب اسفندیاری در همایش روز جهانی ارتباطات که در همین دانشگاه برگزار شد، گفت: تا بیست سال پیش، مباحث و تئوری های مربوط به جهانی شدن بواسطه فعالیت رسانه ها بسیار مطرح بود. این تئوری ها، جهانی یکدست و همگن را نوید می دادند که در واقع غلبه یک فرهنگ غالب جهانی بر فرهنگ های دیگر بود.

این استاد دانشگاه افزود: در مقابل این تئوری، گروهی از شکاکان قرار داشتند که این فرضیه را قبول نداشته و نگران یکدست شدن فرهنگ ها و هضم همه تکثرها، تنوع ها و تفاوت ها در یک فرهنگ مصرفی و آمریکایی بودند.

دکتر اسفندیاری با بیان کم رنگ شدن تئوری نخست، ادامه داد: با توسعه رسانه ها، تمدن ها و فرهنگ های مختلف نشان دادند که جامعه ای منفعل و بی تحرک نیستند و از فرصت های رسانه ای برای معرفی و تثبیت خویش بهره می برند. نمونه این تحرک رسانه ای را می توان در رفتار کاربران شبکه های مجازی مشاهده کرد که سال گذشته، نوع پوشش خانم مجری قرعه کشی جام جهانی بواسطه پیام های کاربران ایرانی در صفحه شخصی آن خانم بهتر شد و آن مجری هم با خوشحالی پیام مثبتی برای کاربران ایرانی توییت کرد.

رییس دانشگاه صدا و سیما افزود: این ارتباط ساده و مختصر توییتری می تواند موضوعی مناسب و در عین حال گسترده برای مطالعات فرهنگی در عصر ارتباطات و رسانه ها باشد.

دکتر اسفندیاری در پایان گفت: این پیش بینی وجود دارد که فناوری های نوین رسانه ای زمینه را برای نتایجی کاملا متفاوت با تئوری ها و خواست قدرت فرهنگی حاکم در جهان ایجاد کنند. بنابراین وظیفه ما این است که با استفاده درست از ابزار رسانه، در تجلی فرهنگ ایرانی اسلامی و معرفی داشته های خویش به جهانیان تلاش کنیم.

رییس دانشگاه صدا و سیما از احمدرضا درویش به پاس 4 دهه تلاش هنری در تلویزیون و سینمای ایران تجلیل و قدردانی کرد و نشان استاد افتخاری این دانشگاه را به او اعطاء ک...
دکتر میرباقری تلویزیون ایران را تأثیرگذارترین رسانه میان مردم دانست و گفت: بیش از هشتاد درصد مردم کشور مخاطب تلویزیون جمهوری اسلامی ایران هستند.
آیین نکوداشت و آغاز سال تحصیلی 98 - 1397 دانشگاه صدا و سیما روز اول مهر، ساعت 10 صبح در آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار می شود.
نخستین نشست کارگروه اجرایی « دومین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بین المللی بازی های رایانه ای » در دانشگاه صدا و سیما برگزار گردید.
رییس دانشگاه صدا و سیما تنوّع و تکثّر تولیدات در رادیو و تلویزیون را منوط به احیاء و تقویت بخش فیلمنامه نویسی دانست.