تعداد بازدید : 365 - تاریخ خبر : 1396/04/24 - 03:40
روابط عمومی دانشگاه
همکاری دانشگاه صدا و سیما با آرشیو و شبکه‌های سیما در بهره‌برداری از گنجینه‌های تصویری رسانه ملی
دانشگاه صدا و سیما در پژوهش و بهره‌برداری از گنجینه‌های تصویری رسانه ملی با اداره‌کل آرشیو و شبکه‌های سیما همکاری خواهد کرد‌.

رییس دانشگاه صدا و سیما در جلسه مشترک این دانشگاه با مدیران اداره کل آرشیو و لابراتوار سازمان و شبکه مستند گفت:
آرشیو صدا و سیما گنجینه ای بی‌نظیر است که آثار آن برای بهره برداری و احیاء نیاز به تحقیق و پژوهش دارند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما در این جلسه که با حضور مهندس انبارلویی مدیرکل آرشیو سازمان، دکتر عظیمی مدیر لابراتوار، آقای سلیم غفوری مدیر شبکه مستند سیما و آقای مهدی مینایی مدیر تامین و پخش شبکه مستند، دکتر محمود اربابی عضو هیات علمی دانشگاه صدا و سیما و معاون توسعه و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی، دکتر احمد ضابطی جهرمی استاد پیشکسوت این دانشگاه و آقای ایرج تقی‌پور از مدیران سابق و کارشناسان حوزه لابراتوار و آرشیو برگزار شد دکتر اسفدیاری افزود: هدف این نشست تقویت پیوند دانشگاه با آرشیو سازمان و شبکه‌های سیماست.

دکتر اسفندیاری گفت: تصاویر راش و مستندهای فراوانی به عنوان گنجینه های مربوط به تمدن ایرانی و اسلامی در آرشیو سازمان صدا و سیما وجود دارد که بعضا نیاز به ترمیم و تبدیل و کار علمی و تحقیقی دارند که در صورت بهره‌برداری صحیح می‌توانند در شبکه‌های سیما و حتی جشنواره های مختلف ارائه شوند.

وی افزود: می‌توانیم از ظرفیت پایان‌نامه‌های دانشجویی در شناسایی و بهره برداری از منابع آرشیو سازمان استفاده و از نابودی و یا فراموشی این گنجینه ارزشمند پیشگیری کنیم.

مهندس سعید انبارلویی مدیرکل آرشیو سازمان هم گفت:
آرشیو صدا و سیما، تنها متولی و نگهدارنده آثار فیلم و تصویر و صدای به جا مانده از دهه های قبل و بعد از انقلاب است.

وی افزود: متاسفانه برخی از آثار و منابع آرشیوی به صورت پراکنده در برخی سازمان ها و مراکز سراسر کشور وجود دارند که هنوز ناشناخته باقی مانده اند و ما باید تلاش کنیم با همکاری و همیاری سازمان صدا و سیما و سایر سازمان‌ها این گنجینه های با ارزش را جمع آوری و در آرشیو سازمان ذخیره کنیم تا رسانه ملی را به آرشیوی جامع و کامل از وقایع، اخبار، مستندات و فیلم های گذشته و حال، مجهز کنیم.

وی افزود: امروزه بهره‌برداری از آرشیو به عنوان یک علم و یک تخصص در مجامع بین الملل مطرح است و ما باید با اطلاع از این علوم، بتوانیم به خوبی از این گنجینه ها، مراقبت کنیم و برای بهره‌برداری در اختیار تهیه‌کنندگان، قرار دهیم.

انبارلویی گفت: دلسوزانه تلاش شده است سازمان صدا و سیما به دستگاه‌های دیجیتال و مدرن بازسازی فیلم ها و ذخائر آرشیوی تجهیز شود.

ایرج تقی پور از مدیران سابق آرشیو، تهیه کننده و کارشناس ارشد آرشیو هم در جلسه مشترک مسئولان دانشگاه، آرشیو صدا و سیما و شبکه مستند به نقل خاطرات خود از دهه های پیشین آرشیو و نحوه نگهداری از راش ها و فیلم ها پرداخت و نمونه‌هایی از آثار فراموش شده در گنجینه آرشیو را برشمرد و افزود: بیان این تجربیات می‌تواند راه گشای خوبی برای نسل جوان در شناخت اهمیت آرشیو باشد.

وی افزود: برخی نهادها و سازمان ها آثار آرشیو بسیار ارزشمندی دارند که نه خود از نگهداری صحیح آن ها اطلاع دارند ونه اجازه می‌دهند آرشیو سازمان آنان را احیاء و بازسازی کند تا خروجی آن در چرخه فیلم و مستند به نمایش در آید.

تقی پور گفت: ما می توانیم در زمینه جمع‌آوری آرشیوی جامع و کامل، در سطح ملی به سازمان ها و نهادها فراخوان بدهیم و از این طریق، آثار و گنجینه های به جا مانده در کشور را ساماندهی کنیم.

دکتر احمد ضابطی جهرمی استاد پیشکسوت دانشکده تولید دانشگاه صدا و سیما هم گفت: دانشجویانی که در زمینه تهیه کنندگی و کارگردانی در حال فراگیری علم و دانش هستند باید به آرشیو نگاه علمی و تخصصی داشته باشند.

وی افزود: نگهداری از آثار آرشیوی و حتی بازسازی آن ها به عنوان علم روز، می تواند در قالب واحدهای درسی ارائه شود.

سلیم غفوری مدیر شبکه مستند هم با اشاره به استقبال از مستند آرشیوی "دربرابر طوفان" بر آمادگی این شبکه برای تولید و پخش برنامه‌های آرشیوی با همکاری دانشگاه صدا و سیما تاکید کرد.

وی افزود: دانشگاه صدا و سیما در بهره برداری از آثار مخدوش شده آرشیو سازمان می تواند بسیار مؤثر باشد و پتانسیل خوب نیروهای جوان و فعال را به میدان پاسداری از گنجینه آثار بی نظیر و بکر آرشیو سازمان بیاورد.

دکتر محمود اربابی عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما و معاون توسعه و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی هم در این جلسه گفت: دانشگاه می تواند عامل مؤثری در بهره برداری از آثار و مستندات آرشیو رسانه ملی و زنده کردن این گنجینه ارزشمند باشد.

پدرام عظیمی مدیر امور لابراتوار فیلم رسانه ملی هم گفت: لابراتوار فیلم صدا و سیما تنها لابراتور فعال کشور است که برای پاسخگویی به نیازهای روز باید به دستگاه های مورد نیاز تجهیز شود.

وی افزود: امیدواریم با حمایت دانشگاه صدا و سیما و مدیران ارشد سازمان نیازهای لابراتوار تامین شود تا بتواند بهتر از قبل در خدمت بهره‌برداری از منابع و گنجینه‌های سازمان باشد.

کتاب «رادیو در عصر دوم» تالیف دکتر محمد اخگری و کتاب «جامعه شناسی انتقادی تبلیغات تجاری» در انتشارات دانشگاه صداوسیما منتشر شد
آیین آغاز سال تحصیلی97 - 1396 با حضور استادان و دانشجویان دانشگاه صدا وسیما برگزار شد.
جدول زمان بندی مراجعه داوطلبان آزمون سراسری سال 1396 به دانشگاه صدا و سیما
طی حکمی از سوی دکتر علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما و رئیس هیأت امنای دانشگاه صدا و سیما، دکتر شهاب اسفندیاری به سمت «رئیس دانشگاه صدا و سیما» منصوب شد.
تجلیل از آقای داوود میرباقری، کارگردان برجسته میهن اسلامی و خالق آثار ماندگار " امام علی ع" و " مختار" و اهدا لوح و حمایل استاد افتخاری دانشگاه صدا و سیما به ای...