تعداد بازدید : 578 - تاریخ خبر : 1396/03/12 - 12:36
روابط عمومی دانشگاه
نمایش فیلم ویلایی ها و تقدیر از هنرمندان آن در دانشگاه صدا و سیما
فیلم سینمایی ویلایی ها با موضوع حضور زنان در دفاع مقدس در دانشگاه صدا و سیما بر پرده نمایش رفت و در مراسمی از عوامل ساخت آن تقدیر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما در این مراسم که استادان، دانشجویان، شماری از بازیگران و عوامل سازنده ویلایی ها و علاقمندان سینمای دفاع مقدس حضور داشتند، معصومه رامهرمزی نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس که خود از امدادگران دوران جنگ تحمیلی و از  مدافعان خرمشهر بوده است گفت: بسیار خوشحالم که بعد از گذشت چند دهه از دوران دفاع مقدس فیلم هایی مانند ویلایی ها ساخته می شود و واقعاً جای چنین فیلم هایی در سینمای ایران بسیار خالی است.

روایت های ناگفته از زنان در جنگ

نویسنده کتاب های یکشنبه آخر، کاج، ستاره دنباله دار و راز درخت افزود:
فیلم فاخر ویلایی ها از این جهت که به موضوع جنگ و زن می‌پردازد ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار زیادی را در خود ایجاد کرده است. رامهرمزی بعد تحقیق و پژوهش را در خلق آثار دوران دفاع مقدس   کلیدی خواند و افزود:  اگر ما در این زمینه قوی عمل کنیم فیلم ما به واقعیت رویدادها و حس واقعی صحنه های بی بدیل مقاومت و ایثار  نزدیک تر خواهد شد. او که از سنین نوجوانی درجبهه های دفاع مقدس نقش آفرین بوده گفت: ما همیشه از مردانی که درگیر جنگ و دفاع از کشور بودند یاد می‌کنیم و به ندرت از زنان و نقش آنان در خانواده و در نبود مردان میدان نبرد، سخنی به میان می‌آید که چطور اینان با توانی عالی دوشادوش مردان و شاید بسیار مقاوم تر از آنان در صحنه های مختلف زندگی، جنگ و پشت صحنه حضور  داشته اند و این موضوع بسی جای تحقیق و پژوهش دارد. رامهرمزی افزود: باید بدانیم چه رازی و چه عمقی از علاقه بین زن و شوهر و فرزندان دوران دفاع مقدس  وجود داشت  که آنان چنین عاشقانه از زندگی راحت و آرام خود دست می کشیدند و با مردان وارد صحنه جنگ و مقاومت می‌شدند. وی گفت: حس حماسی زنان و حاکمیت حس " این همانی " بین خانواده های درگیر جنگ آنچنان پیوندهای عاطفی را محکم و صف مقاومت را واحد کرده بود که به عامل اصلی پایداری و رمز تمام پیروزی های رزمندگان در جبهه های نبرد تبدیل شده بود.

انتقال موفق حس دلشوره در جنگ

دکتر مسعود نقاش زاده کارگردان فیلم کودک و فرشته و عضو هیات علمی دانشگاه صدا و سیما هم در این مراسم گفت: از آنجا که ما هر آنچه در سینما از تکنیک و روایت و درام می دانیم را به کار می بندیم تا بر مخاطب اثر بگذاریم
فیلم ویلایی ها با انتقال ظریف و هنرمندانه حس دلشوره زندگی زمان جنگ، کاملا در این اثر گذاری موفق بوده است.
دکترنقاش زاده افزود: افتخار می کنم به زنان سرزمینم که چنان دل شوره های بزرگی را در کمال آرامش و صبر و درایت از سر گذرانده اند و نمایش موفق این معنی در طول فیلم ویلایی ها  ما را دچار بغض کرد.

دنیایی در حاشیه مرگ و زندگی

خانم نفیسه مرشدزاده داستان نویس و سردبیر سابق "همشهری داستان" نیز از عوامل فیلم ویلایی ها تقدیر و تشکر کرد و گفت: این فیلم از آن جهت جذاب است که بیشتر شبیه فیلم های آخر الزمانی است. وی افزود: فیلم ویلایی ها فراتر از فیلم های معمول جنگی، تجربه مرگ و زندگی را در کنار یکدیگر به تصویر می کشد. خانم مرشد زاده گفت: ویلایی ها برای مخاطبان حس تعلیق ایجاد می کند و آن همان معلق بودن بین حیات و فناست که انسان در زندگی عادی و خارج از فضای دوران جنگ، نمی تواند آن حالت را تجربه کند و به آن دست یابد.

فیلم های خانم قیدی مرگ آگاهانه است

دکتر احمدرضا معتمدی از دیگر استادان دانشگاه صدا و سیما و کارگردان سینما نیز از عوامل فیلم ویلایی ها قدردانی کرد و گفت: در این فیلم و تله فیلم قبلی خانم قیدی، رگه هایی از تفکر فلسفی و مرگ آگاهی دیده می شود. یعنی زیستن در کنار مرگ و این همان تحولی است که برای شخصیت اصلی این فیلم اتفاق می افتد. یعنی ترس آگاهی و تبدیل تدریجی آن به مرگ آگاهی. بنابراین  ساختن چنین فیلم هایی در فضای سینمایی کشور بسیار مبارک و ارزشمند است.

جلسه ای برای حمایت از یک مظلوم

دکتر شهاب اسفندیاری رییس دانشگاه صدا و سیما نیز با دفاع از فیلم  تحسین‌شده ویلایی ها و هنرمندان آن گفت: متأسفیم که این فیلم در فضای سینمایی کشور بسیار مظلوم واقع شده است و افتخار داریم که دانشگاه صدا و سیما توانست در تقدیر از این فیلم پیشقدم شود، فیلمی که مثل مادران و همسران و فرزندان شهدا مظلوم واقع شده است.  وی با اشاره به اینکه در مطالعات ژانر، موضوع سینمای دفاع مقدس نادیده گرفته شده افزود: با ساخت فیلم هایی مثل شیار ۱۴۳ و ویلایی ها، ژانر دفاع مقدس به یک ساب ژانر یا زیر گونه جدیدی با عنوان سینمای دفاع مقدس زنانه دست یافت.
هنرمندان فیلم ویلایی ها هم چنین با حضور بر سر مزار شهدای دانشگاه صدا و سیما و نثار گل به مقام شامخ شهدا، ادای احترام کردند.

کتاب «رادیو در عصر دوم» تالیف دکتر محمد اخگری و کتاب «جامعه شناسی انتقادی تبلیغات تجاری» در انتشارات دانشگاه صداوسیما منتشر شد
آیین آغاز سال تحصیلی97 - 1396 با حضور استادان و دانشجویان دانشگاه صدا وسیما برگزار شد.
جدول زمان بندی مراجعه داوطلبان آزمون سراسری سال 1396 به دانشگاه صدا و سیما
طی حکمی از سوی دکتر علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما و رئیس هیأت امنای دانشگاه صدا و سیما، دکتر شهاب اسفندیاری به سمت «رئیس دانشگاه صدا و سیما» منصوب شد.
تجلیل از آقای داوود میرباقری، کارگردان برجسته میهن اسلامی و خالق آثار ماندگار " امام علی ع" و " مختار" و اهدا لوح و حمایل استاد افتخاری دانشگاه صدا و سیما به ای...